Εργατικό ατύχημα
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων καταγγέλλει τρίτο περιστατικό βίας σε βάρος δημοτικών υπαλλήλων και απαιτεί άμεση δράση από Δήμο και Πολιτεία

Ένα ακόμη σοκαριστικό περιστατικό βίας κατά εργαζομένων στους ΟΤΑ σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 7 Ιουνίου 2025 στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών, όταν υπάλληλος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων δέχθηκε άγρια επίθεση από τρεις επιβάτες αυτοκινήτου, επειδή το απορριμματοφόρο στο οποίο επέβαινε καθυστερούσε –όπως υποστήριξαν– την κυκλοφορία.

Το απορριμματοφόρο βρισκόταν σε στάση αποκομιδής, και οι υπάλληλοι ζήτησαν από τους οδηγούς να περιμένουν για λίγα λεπτά, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία με ασφάλεια. Η απάντηση των επιβατών ήταν εξωφρενική: κατέβηκαν από το όχημα, άρχισαν να φωνάζουν και επιτέθηκαν με μανία στον εργαζόμενο, τον οποίο ακινητοποίησαν πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, χτυπώντας τον ανελέητα.

Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό βίας μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, όπως καταγγέλλει με έντονο και αγανακτισμένο τόνο ο ΣΕΔΑ (Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων), ο οποίος με ανακοίνωσή του καταδικάζει την επίθεση και κάνει λόγο για κλιμακούμενη ανασφάλεια και αδιαφορία των αρμοδίων.

Ειδικότερα:

  • Την πρώτη φορά εργαζόμενος από τη Δ/νση Πρασίνου δέχτηκε απρόκλητα δύο μαχαιριές στο κεφάλι
  • Στη δεύτερη περίπτωση εργαζόμενοι από την Καθαριότητα δέχτηκαν φονική επίθεση 
  • Στην τρίτη περίπτωση «θρηνήσαμε ακόμη μία ανθρώπινη ζωή επειδή (ακόμη) ένας οδηγός ήθελε να πάει γρήγορα και δεν ''είδε'' το απορριμματοφόρο»

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΕΔΑ

«ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ!

Ο ΣΕΔΑ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο την άνανδρη επίθεση που δέχτηκε συνάδελφος μας της Δ/νσης Καθαριότητας, εν ώρα υπηρεσίας.

Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες. Την πρώτη φορά ο συνάδελφος από τη Δ/νση Πρασίνου δέχτηκε απρόκλητα δύο μαχαιριές στο κεφάλι. Στη δεύτερη περίπτωση οι συνάδελφοι από την Καθαριότητα δέχτηκαν φονική επίθεση από τρεις άθλιους νταήδες. Το μόνο καλό είναι ότι γλύτωσαν τη ζωή τους. Στην τρίτη περίπτωση θρηνήσαμε ακόμη μία ανθρώπινη ζωή επειδή (ακόμη) ένας οδηγός ήθελε να «πάει γρήγορα»  και «δεν είδε το απορριμματοφόρο».

Ως εδώ όμως με τα ευχολόγια και τις "καταδίκες" του τίποτα από την πλευρά της Πολιτείας και του Δήμου.

Καλούμε ΑΜΕΣΑ τόσο τη Δημοτική Αρχή, όσο και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να δραστηριοποιηθούν βρίσκοντας λύσεις. Δεν νοείται πλέον να παίζουμε τη ζωή μας κορώνα γράμματα κάθε φορά που εργαζόμαστε. Ως εδώ και μη παρέκει! Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Ο Σύλλογος επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια, προς την κατεύθυνση της διαφύλαξης της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των συναδέλφων. Από λόγια μέχρι τώρα βαρεθήκαμε. Πράξεις δεν είδαμε και δεν βλέπουμε.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γ. ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Β. ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 11/6 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές εξετάσεις
Πανελλήνιες 2025: Αύριο αρχίζουν οι εξετάσεις των ειδικών και μουσικών μαθημάτων
Έναρξη Πανελλήνιων Εξετάσεων Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων στις 14 Ιουνίου 2025 με το ειδικό μάθημα των Ισπανικών
Πανελλήνιες 2025: Αύριο αρχίζουν οι εξετάσεις των ειδικών και μουσικών μαθημάτων
Πανελλαδικές εξετάσεις
«Με αδίκησαν στις Πανελλαδικές»: Τι μπορείτε να κάνετε αν δεν πιστεύετε τον βαθμό σας
«Με αδίκησαν στις Πανελλαδικές»: Τι ισχύει για την επίδειξη των γραπτών και πώς μπορείτε να τα δείτε
«Με αδίκησαν στις Πανελλαδικές»: Τι μπορείτε να κάνετε αν δεν πιστεύετε τον βαθμό σας
astynomia-sxoleio
ΑΕΙ: Τώρα και «αφανής αστυνόμευση» της ΕΛ.ΑΣ τριγύρω από τα ιδρύματα - Τι απέγινε η Πανεπιστημιακή Αστυνομία
H πολυσυζητημένη Πανεπιστημιακή Αστυνομία, παρότι δεν υφίσταται πλέον ως ξεχωριστό σώμα, εντούτοις φαίνεται ότι τα μέλη της συμμετέχουν ακομα σε...
ΑΕΙ: Τώρα και «αφανής αστυνόμευση» της ΕΛ.ΑΣ τριγύρω από τα ιδρύματα - Τι απέγινε η Πανεπιστημιακή Αστυνομία