Μια νέα καταγγελία για ιατρικό λάθος που θα μπορούσε να αποβεί θανατηφόρο ήρθε στη δημοσιότητα από το νοσοκομείο Ρεθύμνου, λίγες μέρες μετά την υπόθεση με τη 62χρονη στο Τζάνειο.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το περιστατικό αφορά μια 45χρονη μητέρα δύο παιδιών η οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τον Οκτώβριο και στη συνέχεια της χορηγήθηκε αίμα λάθος ομάδας, Α+ αντί για 0+.
«Μόνο μετά από 20 μέρες μάθαμε την αλήθεια»
Η ασθενής εμφάνισε ίκτερο και ραγδαία επιδείνωση της υγείας της, με τους γιατρούς να υποθέτουν αρχικά ότι πρόκειται για μόλυνση. Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε μετά από τρεις εβδομάδες, είχε γίνει σοβαρό σφάλμα στη μετάγγιση.
«Της κιτρίνισαν τα μάτια και παρουσίασε ίκτερο. Δεν ξέραμε τι φταίει. Μόνο μετά από 20 μέρες μας είπαν την αλήθεια», δήλωσε η μητέρα της 45χρονης, η οποία κατηγορεί το νοσοκομείο για συγκάλυψη.
Η γυναίκα έμεινε 26 ημέρες στη ΜΕΘ, με 80% πιθανότητα να μην επιβιώσει, σύμφωνα με τους γιατρούς. Όταν εξήλθε, ζύγιζε μόλις 35 κιλά και δεν μπορούσε να σταθεί όρθια.
Νομικές κινήσεις και ερωτήματα για τα πρωτόκολλα ασφαλείας
Η οικογένεια υποστηρίζει ότι μια συγγενής νοσηλεύτρια έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διάσωσή της, ενώ έχει προχωρήσει σε νομικές ενέργειες κατά του νοσοκομείου.
Το περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο έντονης ανησυχίας για τα πρωτόκολλα ασφαλείας στη διαχείριση αίματος στα δημόσια νοσοκομεία, ενισχύοντας τις φωνές για αναθεώρηση και αυστηρότερους ελέγχους.
«Πόσες φορές θα γίνει αυτό το λάθος;», διερωτάται η μητέρα της 45χρονης, βλέποντας ότι παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν σε άλλα νοσοκομεία της χώρας..
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 7/6 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ