ψυγείο
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωσή τους μετά την ημερομηνία λήξης τους, καθώς μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που οι άνθρωποι δεν πρέπει να καταναλώνουν μετά την ημερομηνία λήξης τους, διότι ο κίνδυνος δηλητηρίασης είναι μεγάλος.

Αναλυτικά

1. Γάλα

Το γάλα είναι ευπαθές προϊόν που μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση αν το καταναλώσεις μετά την ημερομηνία λήξης του. Τα βακτήρια που αναπτύσσονται στο γάλα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά γαστρεντερικά προβλήματα.

2. Γιαούρτι

Όπως και το γάλα, το γιαούρτι έχει περιορισμένη διάρκεια ζωής. Αν και μπορεί να φαίνεται ασφαλές, μετά την ημερομηνία λήξης του τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται, αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης.

3. Κοτόπουλο

Το κοτόπουλο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στη σαλμονέλα και άλλα βακτήρια. Η κατανάλωση κοτόπουλου μετά την ημερομηνία λήξης του μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ασθένειες.

4. Αυγά

Τα αυγά μπορεί να αναπτύξουν σαλμονέλα μετά την ημερομηνία λήξης τους. Είναι σημαντικό να ελέγχεις πάντα την ημερομηνία λήξης και να μην τα καταναλώνεις αν έχει παρέλθει.

5. Αλλαντικά

Τα αλλαντικά όπως το ζαμπόν και τα λουκάνικα μπορεί να γίνουν επικίνδυνα μετά την ημερομηνία λήξης τους. Τα βακτήρια που αναπτύσσονται μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώξεις.

6. Τυρί

Ορισμένα τυριά μπορεί να φαίνονται ασφαλή μετά την ημερομηνία λήξης, αλλά τα βακτήρια που αναπτύσσονται μπορούν να προκαλέσουν δηλητηρίαση.

7. Φρούτα και λαχανικά σε κονσέρβα

Τα φρούτα και τα λαχανικά σε κονσέρβα μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά μετά την ημερομηνία λήξης τους, υπάρχει κίνδυνος ανάπτυξης βακτηρίων που μπορεί να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση.

Συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση τροφίμων

– Ελέγξε την ημερομηνία λήξης: Πάντα να ελέγχεις τις ημερομηνίες λήξης πριν καταναλώσεις οποιοδήποτε προϊόν.

– Αποθήκευσε σωστά τα τρόφιμα: Κράτησε τα ευπαθή προϊόντα στο ψυγείο και αποθήκευσε τα σε κατάλληλες θερμοκρασίες.

– Ακολούθησε τις οδηγίες χρήσης: Διάβασε και ακολούθησε τις οδηγίες αποθήκευσης και κατανάλωσης στις ετικέτες των τροφίμων.βουλές για ασφαλή κατανάλωση τροφίμων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

psigio
Πως η θερμοκρασία του φαγητού μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας
Μπορεί η θερμοκρασία ενός γεύματος να επηρεάζει την ψυχική και σωματική μας ευεξία; Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο, η...
Πως η θερμοκρασία του φαγητού μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας
ρύζι2410
Πώς να φτιάξετε ρύζι που δεν κολλάει
Το ρύζι φαίνεται εύκολο στο μαγείρεμα, αλλά συχνά το αποτέλεσμα στο σπίτι δεν είναι αυτό που περιμέναμε: κολλώδεις κόκκοι ή άψητο ρύζι.
Πώς να φτιάξετε ρύζι που δεν κολλάει
Χάρης Δούκας
Χάρης Δούκας: «Οι Δήμοι στο κόκκινο - Η πρότασή μας για διεκδίκηση και κινητοποιήσεις»
Χάρης Δούκας: «Η κατάσταση των δήμων χειροτερεύει – Η κυβέρνηση μας κάνει φτωχότερους σε πόρους και αρμοδιότητες»
Χάρης Δούκας: «Οι Δήμοι στο κόκκινο - Η πρότασή μας για διεκδίκηση και κινητοποιήσεις»