χελενικ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google

Σε μια εξέλιξη που έχει προκαλέσει έντονο σχολιασμό στους εργαζομένους των σιδηροδρόμων, ο πρώην πρόεδρος των μηχανοδηγών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ, Κώστας Γενηδούνιας, απομακρύνθηκε από τη θέση του μέσω εξώδικης κοινοποίησης από την εταιρεία Hellenic Train.

Η χρονική στιγμή της απόλυσης είναι ιδιαιτέρως συμβολική αλλά και αμφιλεγόμενη, καθώς έγινε λίγες ημέρες πριν τις εσωτερικές εκλογές του σωματείου, στις οποίες ο ίδιος επρόκειτο να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία.

Ο ρόλος του στη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών

Ο κ. Γενηδούνιας είναι γνωστός για τη δημόσια στάση του σχετικά με το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Έχει ήδη δηλώσει μάρτυρας στη σχετική δίκη, ενώ από τις πρώτες ημέρες μετά την τραγωδία, είχε προχωρήσει σε δηλώσεις και καταγγελίες σχετικά με ελλείψεις στην ασφάλεια και τη λειτουργία των σιδηροδρομικών γραμμών.

Συνδικαλιστικές αντιδράσεις και πολιτικές προεκτάσεις

Η απόλυσή του έχει εγείρει αντιδράσεις στον συνδικαλιστικό χώρο, με πολλούς να κάνουν λόγο για στοχευμένη κίνηση φίμωσης ενός προσώπου που εξέφρασε ανοιχτά τις ανησυχίες του για την κατάσταση των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα.

Η υπόθεση φέρνει ξανά στο προσκήνιο τη σύγκρουση μεταξύ εταιρικής διοίκησης και συνδικαλιστικής δράσης, με παρατηρητές να τονίζουν ότι η προστασία της ελεύθερης φωνής των εργαζομένων είναι απαραίτητη, ιδίως όταν πρόκειται για θέματα δημόσιας ασφάλειας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

lignadis
Ξεκινά η δίκη Λιγνάδη σε δεύτερο βαθμό: Αντιμέτωπος με βαρύτερη ποινή μετά την εισαγγελική έφεση
Στο εδώλιο του Εφετείου ο Δημήτρης Λιγνάδης: Ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό μετά από τρεις αναβολές
Ξεκινά η δίκη Λιγνάδη σε δεύτερο βαθμό: Αντιμέτωπος με βαρύτερη ποινή μετά την εισαγγελική έφεση