Λειψυδρία
Ορατός ο κίνδυνος για τουρισμό και αγροτική παραγωγή – Ενεργοποίηση μηχανισμών Πολιτικής Προστασίας για άμεσες παρεμβάσεις

Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης για τον επόμενο μήνα τέθηκαν οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, μετά από σχετικό αίτημα των δημοτικών αρχών προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εξαιτίας της έντονης και παρατεταμένης λειψυδρίας που πλήττει το νησί.

Η απόφαση στοχεύει στην άμεση ενεργοποίηση των απαραίτητων διαδικασιών για την αντιμετώπιση της κρίσης, παρακάμπτοντας τη συνήθη γραφειοκρατία ώστε να υλοποιηθούν γρήγορα έργα υποδομής και παρεμβάσεις ενίσχυσης της υδροδότησης.

Η σοβαρή μείωση των υδάτινων αποθεμάτων προκαλεί ανησυχία τόσο για τη βιωσιμότητα της αγροτικής παραγωγής –ειδικά των ελαιοκαλλιεργειών– όσο και για τον τουριστικό τομέα, ενόψει της θερινής περιόδου. Παράλληλα, η απουσία αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς εντείνει τη δυσαρέσκεια στην τοπική κοινωνία.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χρήματα από τον μισθό σε πορτοφόλι
Οικονομικό χάσμα δύο ταχυτήτων στην Ευρώπη: Στην κορυφή ο Βορράς, ουραγός η Ελλάδα στην ΕΕ
Ευρώπη 2030: Πλουσιότερη αλλά το ίδιο άνιση – Τι δείχνουν οι προβλέψεις του ΔΝΤ
Οικονομικό χάσμα δύο ταχυτήτων στην Ευρώπη: Στην κορυφή ο Βορράς, ουραγός η Ελλάδα στην ΕΕ
άντρας
Καρκίνος όρχεων: Η πιο συχνή απειλή για άνδρες 15-40 ετών και το «όπλο» της έγκαιρης διάγνωσης
Παράγοντες κινδύνου, ύποπτα συμπτώματα και σύγχρονες θεραπείες που οδηγούν σε ίαση άνω του 95%
Καρκίνος όρχεων: Η πιο συχνή απειλή για άνδρες 15-40 ετών και το «όπλο» της έγκαιρης διάγνωσης
ταξη
Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή: Τα σημάδια στην παιδική ηλικία που χρειάζονται προσοχή
Συχνά, τα πρώτα σημάδια περνούν απαρατήρητα, με αποτέλεσμα η διάγνωση να γίνεται αργότερα από το ιδανικό.
Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή: Τα σημάδια στην παιδική ηλικία που χρειάζονται προσοχή