απθ
Εντάσεις και επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ - Νέα αναταραχή στο στέκι του Φυσικού

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης βρέθηκε για ακόμη μία φορά στο επίκεντρο επεισοδίων, ύστερα από αιφνιδιαστική επανακατάληψη πανεπιστημιακού χώρου από ομάδα φοιτητών ή αλληλέγγυων, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το πρώτο ξέσπασμα της έντασης ξεκίνησε όταν ομάδα ατόμων επανήλθε στον χώρο του στεκιού του Φυσικού, ο οποίος είχε εκκενωθεί στο παρελθόν.

Η επανεμφάνιση των φοιτητών σήμανε συναγερμό, οδηγώντας τις αρχές να θέσουν το πανεπιστήμιο σε επιφυλακή.

Μέσα σε λίγη ώρα, στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας με αυξημένη παρουσία, πραγματοποιώντας νέα επιχείρηση για την εκκένωση του υπό κατάληψη χώρου.

Κατά την επιχείρηση σημειώθηκαν περιστατικά έντασης, με αναφορές για χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, γεγονός που ανέβασε κατακόρυφα την ένταση στο πανεπιστημιακό περιβάλλον.

Ενδεικτικό της προετοιμασίας των αρχών ήταν το γεγονός ότι αστυνομικοί μετέφεραν τροχούς κοπής μετάλλων, προκειμένου να διαλύσουν τις αλυσίδες και τα αυτοσχέδια φράγματα που είχαν τοποθετήσει οι καταληψίες στην είσοδο του χώρου.

Η παρουσία τέτοιου εξοπλισμού καταδεικνύει το επίπεδο αντίστασης που ανέμεναν να αντιμετωπίσουν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Το επεισόδιο αυτό εντάσσεται σε μια ευρύτερη εικόνα εντάσεων και αντιπαραθέσεων στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπου ζητήματα όπως η φύλαξη των ΑΕΙ και η χρήση κατασταλτικών μέσων έχουν διχάσει την κοινωνία και τον πολιτικό κόσμο.

Η κατάσταση στο ΑΠΘ παραμένει εύθραυστη, με φόβους για περαιτέρω συγκρούσεις και αναζωπύρωση του δημόσιου διαλόγου για τον ρόλο της αστυνομίας στα πανεπιστήμια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Το Συμβούλιο Ασφαλειας του ΟΗΕ
Στο «κόκκινο» η ένταση για το Ιράν: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Κρίσιμες ώρες για το Ιράν: ΟΗΕ συγκαλείται εκτάκτως - Στρατιωτικές επιλογές στο τραπέζι
Στο «κόκκινο» η ένταση για το Ιράν: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
εκλογες
Εκλογές στην ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης, Καλλιθέας, Μοσχάτου: Από την ιστορία στον κατήφορο ή όταν ο συνδικαλισμός χάνει το μέτρο
Απίστευτα αλλά αληθινά!
Εκλογές στην ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης, Καλλιθέας, Μοσχάτου: Από την ιστορία στον κατήφορο ή όταν ο συνδικαλισμός χάνει το μέτρο
livanios
Λιβάνιος: Αυτά θα κάνουμε για την χρηματοδότηση όλων των σχολικών μονάδων της χώρας
Λιβάνιος: Οι δαπάνες που πραγματοποιούνται μέσω της διαδικασίας της παγίας προκαταβολής δεν απαιτούν σε καμία περίπτωση προέγκριση από τις υπηρεσίες...
Λιβάνιος: Αυτά θα κάνουμε για την χρηματοδότηση όλων των σχολικών μονάδων της χώρας