πλοίο
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ζητά άμεση διερεύνηση του τραγικού περιστατικού που στοίχισε τη ζωή της 47χρονης ναυτικού

Σοκ και θλίψη προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα στο λιμάνι της Πάτρας, όπου μια 47χρονη επίκουρος ναυτικός έχασε τη ζωή της όταν παρασύρθηκε από φορτηγό κατά την εκφόρτωση οχημάτων.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) ζητά άμεση διερεύνηση του περιστατικού, κάνοντας λόγο για «σωρηδόν παραβίαση των μέτρων ασφαλείας» και επικρίνοντας τις συνθήκες εργασίας στο λιμάνι.

ΠΝΟ: Απόδειξη της καταπάτησης των μέτρων ασφαλείας

Η ΠΝΟ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει την επαναλαμβανόμενη παραβίαση των μέτρων ασφαλείας, γεγονός που αυξάνει δραματικά τους κινδύνους για τη ζωή των ναυτικών. Τονίζει ότι «όταν παραβιάζονται τα μέτρα ασφαλείας, αυτό εγκυμονεί θανάσιμους κινδύνους», επαναλαμβάνοντας ότι είναι κοινό μυστικό οι παρατυπίες στις διαδικασίες φόρτωσης και εκφόρτωσης των πλοίων.

Η συνδικαλιστική ομοσπονδία καταγγέλλει ότι οι παραβιάσεις της νομοθεσίας είναι καθημερινές, ιδιαίτερα κατά την παραμονή των πλοίων μεταξύ απόπλου και κατάπλου και κατά τη διάρκεια φόρτωσης-εκφόρτωσης. Επιπλέον, υπενθυμίζει τις επικίνδυνες συνθήκες στο γκαράζ των πλοίων, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των επιβατών και του πληρώματος.

Η ΠΝΟ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της 47χρονης ναυτικού και υπογραμμίζει τη δέσμευσή της να αγωνιστεί για την αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας, με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την αποφυγή παρόμοιων τραγωδιών στο μέλλον.

Το χρονικό της υπόθεσης

Με τραγικό τρόπο έφυγε από τη ζωή μια 47χρονη ναυτικός στο λιμάνι της Πάτρας, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Το θύμα, μέλος του πληρώματος ενός πλοίου, υπέστη θανάσιμο τραυματισμό όταν παρασύρθηκε από φορτηγό όχημα την ώρα της εκφόρτωσης.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ, όταν το πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Ιταλία έδεσε στο λιμάνι. Κατά τη διάρκεια της εκφόρτωσης οχημάτων, κάτω από συνθήκες που ερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές, ο οδηγός του φορτηγού φέρεται να μην αντιλήφθηκε την 47χρονη ναυτικό και την παρέσυρε με το όχημά του, προκαλώντας της θανάσιμους τραυματισμούς.

Οι αρχές της Πάτρας έχουν ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος, ενώ το λιμάνι βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από την τραγική απώλεια της γυναίκας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο 19χρονος ΕΠΟΠ Ραφαήλ που έχασε τη ζωή του σε άσκηση στη Ρόδο
Θάνατος 19χρονου ΕΠΟΠ στη Ρόδο: Πώς έγινε το μοιραίο δυστύχημα – Ραγίζει καρδιές η μαντινάδα του πατέρα
Έτσι απασφάλισε η περόνη της μοιραίας χειροβομβίδας - Η κατάθεση «κλειδί» του επιλοχία και το βαρύ πένθος στο Τυμπάκι
Θάνατος 19χρονου ΕΠΟΠ στη Ρόδο: Πώς έγινε το μοιραίο δυστύχημα – Ραγίζει καρδιές η μαντινάδα του πατέρα
mitsotakis-ipourgiko
Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνεδριάζει στις 11:00 το Υπουργικό Συμβούλιο - Τα θέματα της συνεδρίασης
Με γεμάτη ατζέντα και κρίσιμες εισηγήσεις για εργασιακά, ακίνητα, μεταφορές και προϋπολογισμό, το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο
Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνεδριάζει στις 11:00 το Υπουργικό Συμβούλιο - Τα θέματα της συνεδρίασης
ελληνογλωσση εκπαιδευση στο εξωτερικό
Έλληνες γονείς 9 ευρωπαϊκών χωρών για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση: Επείγουσα έκκληση προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και την Υπουργό Παιδείας
Οι φορείς του απόδημου ελληνισμού εκφράζουν την ανησυχία τους για τη σοβαρή και παρατεταμένη έλλειψη εκπαιδευτικών στα σχολεία και τα Τμήματα...
Έλληνες γονείς 9 ευρωπαϊκών χωρών για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση: Επείγουσα έκκληση προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και την Υπουργό Παιδείας