Thumbnail
Εκθέσεις, εγκαταστάσεις και αστικές περιηγήσεις: η Αθήνα προσφέρει πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, χωρίς αντίτιμο, για το τριήμερο 25-27 Απριλίου

Έκθεση ζωγραφικής στο Άλσος Παγκρατίου, περιπατητική διαδρομή με έργα τέχνης στο Μαρούσι, φωτογραφία στην Κυψέλη και ακόμα περισσότερες ιδέες για πολιτιστική βόλτα χωρίς είσοδο.

Στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης παρουσιάζεται η έκθεση φωτογραφίας «Family Matters: Οικογενειακές Ιστορίες» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με 34 φωτογραφίες και βίντεο που εστιάζουν στην έννοια της οικογένειας και της μνήμης. Η έκθεση διαρκεί έως τις 28 Απριλίου και λειτουργεί από Πέμπτη έως Κυριακή, 13:00–20:00. Διεύθυνση: Φωκίωνος Νέγρη 42, Κυψέλη.

Η εικαστική πλατφόρμα ARTOGETHER παρουσιάζει την περιπατητική έκθεση «Δρόμος του Ήλιου» σε δημόσιους χώρους του Αμαρουσίου, όπως η πλατεία Ηρώων, η οδός Δήμητρος και η Δημοτική Αγορά. Η δράση πραγματοποιείται από τις 25 έως τις 28 Απριλίου.

Στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό στην Άνω Κυψέλη εγκαινιάζεται την Πέμπτη 25 Απριλίου στις 18:00 η έκθεση «Κεραμικοί Διάλογοι – Κεραία», στον χώρο της πρώην κεραμικής Βαξεβανόπουλου. Συμμετέχουν 65 καλλιτέχνες με έργα που σχετίζονται με το ραδιόφωνο και την επικοινωνία. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 26 Μαΐου. Τοποθεσία: Λάμπρου Κατσώνη 17 & Τριφυλίας.

Στο In Art Space στο Παγκράτι παρουσιάζεται από την Παρασκευή 26 Απριλίου η έκθεση «Ουτοπίες», με ζωγραφική, κατασκευές και εγκαταστάσεις που εξερευνούν τη φαντασιακή αρχιτεκτονική και την έννοια του μέλλοντος. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 18:30, στη διεύθυνση Ευφράνορος 10. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Μαΐου.

Στην γκαλερί ARCH η έκθεση «Χωρίς τίτλο (το σπίτι)» παρουσιάζει γλυπτά, φωτογραφίες και εγκαταστάσεις με θέμα το σπίτι ως πραγματικό ή φαντασιακό καταφύγιο. Συμμετέχουν 19 καλλιτέχνες. Διάρκεια έως 28 Απριλίου. Διεύθυνση: Μηθύμνης 63, Πλατεία Αμερικής.

Στην οδό Βύρωνος 6, πίσω από την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, παρουσιάζεται η ηχητική εγκατάσταση «Ηow to disappear completely» του Aλέξανδρου Σπυριδάκη, ένα περιβάλλον όπου ο ήχος μεταδίδεται μέσω επιφανειών και σωμάτων. Ώρες: 12:00–20:00, έως 28 Απριλίου.

Στον Πολυχώρο ΕΝΝΕΑ στην Πλατεία Αμερικής, η εικαστικός Αριάδνη Καναβού παρουσιάζει την έκθεση «Where Is She Going», μια εικαστική εγκατάσταση με κατασκευές και φως που αφορά τη μνήμη, την ταυτότητα και το γυναικείο σώμα. Διάρκεια: έως 28 Απριλίου. Διεύθυνση: Αριστοτέλους 145.

Η υπαίθρια έκθεση «Ο άλλος τόπος» του Δήμου Βριλησσίων μεταφέρεται στον πεζόδρομο της οδού Θεμιστοκλέους. Αποτελείται από 28 φωτογραφίες-πορτρέτα κατοίκων μετανάστευσης πρώτης και δεύτερης γενιάς, συνοδευόμενες από αποσπάσματα συνεντεύξεων.

• Τέλος, η έκθεση ζωγραφικής του Σπύρου Παπαλουκά στο Άλσος Παγκρατίου συνεχίζεται με τα έργα του ζωγράφου που είχε φιλοτεχνήσει για τη Μονή της Αγίας Λαύρας το 1934. Ο χώρος λειτουργεί καθημερινά 10:00–14:00 & 17:00–20:00, εκτός Δευτέρας. Τοποθεσία: Άλσος Παγκρατίου (είσοδος από Ευφράνορος).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τροχαιο
Βαρύ πένθος για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ – Συλλυπητήρια από πολιτική και αθλητική ηγεσία
Συγκλονισμένη η χώρα από το πολύνεκρο τροχαίο στη Ρουμανία – Μηνύματα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων και στον σύλλογο
Βαρύ πένθος για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ – Συλλυπητήρια από πολιτική και αθλητική ηγεσία
τάξη
ΟΙΕΛΕ: Από τη «Βιολάντα» στα ιδιωτικά σχολεία – Η ίδια επικίνδυνη αδιαφορία
Η παραλίγο τραγωδία σε ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης φέρνει ξανά στο φως την επικίνδυνη αδιαφορία των αρχών
ΟΙΕΛΕ: Από τη «Βιολάντα» στα ιδιωτικά σχολεία – Η ίδια επικίνδυνη αδιαφορία
xilodarmos
Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 17χρονη με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από επίθεση από συμμαθήτριές της
Δύο ανήλικες την χτυπούσαν και άλλες δύο βιντεοσκοπούσαν την επίθεση
Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 17χρονη με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από επίθεση από συμμαθήτριές της
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης για το δυστύχημα στη Ρουμανία: «Βαθιά συγκλονισμένος για τον χαμό 7 οπαδών του ΠΑΟΚ»
Μητσοτάκης: Βαθιά συγκλονισμένος πληροφορήθηκα το δυστύχημα με τους 7 οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία
Μητσοτάκης για το δυστύχημα στη Ρουμανία: «Βαθιά συγκλονισμένος για τον χαμό 7 οπαδών του ΠΑΟΚ»