trainose
Άμεση Αποκατάσταση ζημιών υποδομής, αναβάθμιση υποδομής, επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου είναι μερικά από τα αιτήματα των εργαζομένων

Στην 24ωρη απεργία που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στην Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) στις 9 Απριλίου, τίθεται σε πρώτο πλάνο η διεκδίκηση εννέα καίριων αιτημάτων που αφορούν τόσο τις οικονομικές απολαβές τους όσο και την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου, με στόχο την προστασία των επιβατών και του προσωπικού.

Τα αιτήματα των εργαζομένων στην Hellenic Train περιλαμβάνουν:

  1. Άμεσες προσλήψεις στις ειδικότητες αιχμής για την κάλυψη των κενών θέσεων που υπάρχουν σε κρίσιμους τομείς.

  2. Στελέχωση των κενών οργανικών θέσεων σε ομαδάρχες, τομεάρχες, κλειδούχους και επισκέπτες, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών.

  3. Άμεσα μέτρα για την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων, τόσο επί των αμαξοστοιχιών όσο και στις εγκαταστάσεις συντήρησης και επισκευής τροχαίου υλικού. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην υγιεινή και την προστασία των εργαζομένων.

  4. Αποδοχή και εφαρμογή από την διοίκηση του σχεδίου Ε.Σ.Σ.Ε. που προβλέπει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων, καλύπτοντας τα αιτήματα για βελτίωση των οικονομικών τους όρων.

  5. Νέα οργανωτική δομή στην εταιρεία, η οποία θα αναγνωρίζει το σύνολο των ειδικοτήτων της τεχνικής βάσης, όπως ίσχυε στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ, για τη βελτίωση της λειτουργίας και της αποδοτικότητας.

  6. Επενδύσεις σε νέο σύγχρονο τροχαίο υλικό για την αναβάθμιση του στόλου και τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών.

  7. Πιστή τήρηση και εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για τους όρους εργασίας και αμοιβής, προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή και δίκαιη μεταχείριση των εργαζομένων.

  8. Συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού, για να διασφαλιστεί η επαγγελματική ανάπτυξη και η ασφάλεια των εργαζομένων, ενισχύοντας την ανταπόκριση στις σύγχρονες ανάγκες του κλάδου.

  9. Άμεση αποκατάσταση ζημιών υποδομής, αναβάθμιση των υποδομών και επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου, με στόχο την καλύτερη σύνδεση με λιμάνια και βιομηχανικές περιοχές, και την τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας για την αποτροπή ανθρωπίνων λαθών.

Η απόφαση για την απεργία προήλθε από τη συσσωρευμένη δυσαρέσκεια των εργαζομένων σχετικά με τις συνθήκες εργασίας, την ασφάλεια και τις οικονομικές απολαβές τους. Όπως τονίζουν, η αποδοχή αυτών των αιτημάτων είναι καθοριστική για την ανάπτυξη και βελτίωση του σιδηροδρομικού τομέα στην Ελλάδα, αλλά και για τη διασφάλιση της ασφάλειας των επιβατών και του προσωπικού.

Με αυτή την κινητοποίηση, οι εργαζόμενοι στην Hellenic Train επιδιώκουν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και τη διοίκηση, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα πιο ασφαλές και δίκαιο περιβάλλον για τους ίδιους και τους επιβάτες των σιδηροδρόμων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καύσωνας ζέστη
Μερομήνια: Τι «βλέπει» η λαϊκή σοφία για το φετινό καλοκαίρι – Ο καιρός ανά μήνα
Πολλοί είναι εκείνοι που ανατρέχουν στις προβλέψεις της λαϊκής παράδοσης για να οργανώσουν τις εξορμήσεις και τις διακοπές τους, αναζητώντας μια...
Μερομήνια: Τι «βλέπει» η λαϊκή σοφία για το φετινό καλοκαίρι – Ο καιρός ανά μήνα
καθα
«Είμαστε σε κατώτερο Θεό;»: Η καθαρίστρια που φυλακίστηκε για ένα απολυτήριο δημοτικού ξεσπά για την υπόθεση Λαζαρίδη
Το αίσθημα αδικίας πίσω από τις διαφορετικές ταχύτητες της Θέμιδας
«Είμαστε σε κατώτερο Θεό;»: Η καθαρίστρια που φυλακίστηκε για ένα απολυτήριο δημοτικού ξεσπά για την υπόθεση Λαζαρίδη
γλωσ
Νεοελληνική Γλώσσα Α' Λυκείου: Μια πρωτότυπη προσέγγιση με πολυτροπικά κείμενα και ψηφιακά εργαλεία
Καινοτόμο εγχειρίδιο με επίκεντρο τον έφηβο και την ψηφιακή εποχή
Νεοελληνική Γλώσσα Α' Λυκείου: Μια πρωτότυπη προσέγγιση με πολυτροπικά κείμενα και ψηφιακά εργαλεία
σιασο
Μέγας Άρχων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Γεράσιμος Σιάσος
Ιστορική τελετή στον Άγιο Γεώργιο Παλαιού Καΐρου: Η χειροθέτηση του Πρύτανη του ΕΚΠΑ από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας
Μέγας Άρχων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Γεράσιμος Σιάσος