Βάσεις 2026: Τι ώρα και πού θα ανακοινωθούν σήμερα τα αποτελέσματα

Κοινωνία 0

Έγκλημα στα Τέμπη: Απόρριψη και αρχειοθέτηση της μήνυσης κατά του εφέτη ανακριτή

τέμπη
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Με διάταξη της εισαγγελίας πρωτοδικών

Με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, απορρίπτεται η μήνυση κατά του εφέτη ανακριτή και το σχετικό αίτημα αρχειοθετείται. Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε από πέντε συγγενείς θυμάτων, μεταξύ των οποίων και η κυρία Μαρία Καρυστιανού, ωστόσο η εισαγγελέας έκρινε ότι δεν προκύπτει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο ανακριτής ασκεί πλημμελώς τα καθήκοντά του.

Η εφετειακή απόφαση και η εξέλιξη της υπόθεσης

Η μήνυση των συγγενών θυμάτων αναφερόταν στην πλημμελή διαχείριση και τις καθυστερήσεις στη διαδικασία των ανακριτικών ενεργειών. Παρά τις έντονες αντιδράσεις από τις οικογένειες των θυμάτων, η εισαγγελία έκρινε ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς τους και αποφάσισε να αρχειοθετήσει την υπόθεση.

Η απολογία της διευθύντριας Σιδηροδρομικών Μεταφορών

Στο μεταξύ, η διευθύντρια της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών βρίσκεται σε διαδικασία απολογίας ενώπιον της εφέτη ανακριτή. Η απολογία αυτή συνδέεται με την έρευνα για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και αποτελεί μέρος της διαδικασίας για τη διαλεύκανση των συνθηκών γύρω από το γεγονός.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Πανελλαδικών 2026: Μάχη με τον χρόνο για ανακοίνωση την Τετάρτη 22 Ιουλίου

Προσλήψεις σε σχολεία: Αιτήσεις τώρα για 3.373 θέσεις εργασίας χωρίς πτυχίο

Η ελληνική παραλία που κατέκτησε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία