λιπος

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία απαγορεύει τη διάθεση και διακίνηση του προϊόντος LIPO LAB PPC SOLUTION ως καλλυντικού, λόγω παραβίασης των διατάξεων του Κανονισμού για τα Καλλυντικά Προϊόντα. Παρά το γεγονός ότι το προϊόν είχε γνωστοποιηθεί στη βάση δεδομένων CPNP (Cosmetic Products Notification Portal) ως καλλυντικό, παρατηρήθηκε ότι διαφημίζεται στο διαδίκτυο ως ενέσιμο προϊόν, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις κανονιστικές απαιτήσεις.

Η απαγόρευση αφορά την παράνομη προώθηση του LIPO LAB PPC SOLUTION ως προϊόν για ενέσιμη χρήση, γεγονός που δεν είναι συμβατό με την κατηγοριοποίηση του ως καλλυντικού. Ο ΕΟΦ, λαμβάνοντας υπόψη τις εν λόγω παραβάσεις, καλεί τους διανομείς του προϊόντος να το αποσύρουν άμεσα από την αγορά και να συμμορφωθούν με τις οδηγίες του οργανισμού.

Υποχρεώσεις των Διανομέων

Ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι οι διανομείς του LIPO LAB PPC SOLUTION οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα τους πελάτες τους για την απαγόρευση και να προβούν στην επιστροφή των προϊόντων από την αγορά. Επίσης, οι διανομείς είναι υποχρεωμένοι να διατηρούν αρχείο των επιστροφών και ενημερώσεων για διάστημα πέντε (5) ετών, ώστε να είναι διαθέσιμο για ενδεχόμενους ελέγχους.

Η κίνηση αυτή του ΕΟΦ αποσκοπεί στην προστασία της δημόσιας υγείας και στην εξασφάλιση της ορθής κατηγοριοποίησης και χρήσης των προϊόντων στην αγορά. Οι καταναλωτές καλούνται να είναι προσεκτικοί κατά την αγορά προϊόντων, ειδικά όταν διαφημίζονται με τρόπους που δεν συμφωνούν με τους κανονισμούς, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές κινδύνες για την υγεία τους.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΘΗΤΕΣ
«Μήπως το παιδί μου έχει ΔΕΠΥ;»: Τεστ/κουίζ για τους γονείς μαθητών που μπορεί να έχουν Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής
Το τεστ για παιδιά με πιθανή Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής (για γονείς παιδιών ηλικίας 6-9 ετών)
«Μήπως το παιδί μου έχει ΔΕΠΥ;»: Τεστ/κουίζ για τους γονείς μαθητών που μπορεί να έχουν Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής
old-people-suntaxiouxoi_sintaksi.jpg
Επίδομα 300 ευρώ: Χαμηλότερα τα ηλικιακά όρια για τις συντάξεις χηρείας – Ποιες γυναίκες κερδίζουν 5 χρόνια
Νέα δεδομένα για το επίδομα των 300 ευρώ: Δικαιούχοι από τα 60 οι χήρες συνταξιούχοι
Επίδομα 300 ευρώ: Χαμηλότερα τα ηλικιακά όρια για τις συντάξεις χηρείας – Ποιες γυναίκες κερδίζουν 5 χρόνια