trikala
Η απότομη πτώση τιμών στα χωριά των Τρικάλων φέρνει ανατροπές στην αγορά ακινήτων

Ελαφρά πτώση παρουσίασε η μέση τιμή πώλησης κατοικιών στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων τον Φεβρουάριο του 2025, σύμφωνα με στοιχεία του indomio. Συγκεκριμένα, η μέση τιμή ανήλθε στα €1.054 ανά τ.μ., καταγράφοντας μείωση 2,68% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2024, όταν η τιμή ήταν €1.083 ανά τ.μ.

Η μέση τιμή είχε φτάσει στο υψηλότερο σημείο της τον Απρίλιο του 2024, φθάνοντας τα €1.119 ανά τ.μ., ενώ η χαμηλότερη καταγράφηκε τον Δεκέμβριο του 2024, με τιμή €1.037 ανά τ.μ.

Η διαφορά στις τιμές μεταξύ της πόλης των Τρικάλων και των γύρω περιοχών είναι εντυπωσιακή. Στην πόλη, η μέση τιμή το Φεβρουάριο ήταν €1.217 ανά τ.μ., σημειώνοντας αύξηση 6,03%. Αντίθετα, σε χωριά της περιοχής Χασίων, οι τιμές φτάνουν τα €85 ανά τ.μ., ενώ στον Ασπροπόταμο καταγράφηκαν ακόμα χαμηλότερες τιμές, μόλις €67 ανά τ.μ.

Αυτές οι διακυμάνσεις αντικατοπτρίζουν τη συνεχιζόμενη εγκατάλειψη της περιφέρειας, με τις τιμές στις πιο απομακρυσμένες περιοχές να παραμένουν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αφίσα μουσικού σχολείου Πειραιά
Το Μουσικό Σχολείο Πειραιά στο Μεσολόγγι με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Με λογισμό και μ’ όνειρο»
Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πειραιά τιμούν την ιστορική επέτειο των 200 ετών από την Έξοδο του Μεσολογγίου
Το Μουσικό Σχολείο Πειραιά στο Μεσολόγγι με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Με λογισμό και μ’ όνειρο»
ypoyrgeio paideias kai thriskeymaton
ΣΥΚΥΠ: Στο «σκοτάδι» ο σχεδιασμός του νέου Υπουργείου Έρευνας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Αντιδράσεις από τον ΣΥΚΥΠ για την έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση
ΣΥΚΥΠ: Στο «σκοτάδι» ο σχεδιασμός του νέου Υπουργείου Έρευνας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης