lakonia
Ο παραδοσιακός πύργος-οικισμός που αναδείχθηκε από το National Geographic ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς με την καλύτερη θέα στον κόσμο.

Η Βάθεια, το εμβληματικό χωριό της Μάνης, αναδείχθηκε από το National Geographic ως ένας από τους δέκα προορισμούς με την καλύτερη θέα στον κόσμο.

Χτισμένη στην κορυφή ενός λόφου, η Βάθεια μοιάζει με ακρόπολη, με τους χαρακτηριστικούς πέτρινους πύργους της να δεσπόζουν πάνω από την άγρια μανιάτικη γη και το γαλάζιο του Λακωνικού κόλπου. Ο οικισμός, που εμφανίζεται σε ιστορικές πηγές ήδη από τον 16ο αιώνα, γνώρισε ακμή τον 19ο αιώνα, πριν αρχίσει να φθίνει τον 20ό αιώνα.

Από σχεδόν εγκαταλελειμμένος οικισμός στα τέλη της δεκαετίας του '70, η Βάθεια ξαναβρήκε ζωή χάρη στην αποκατάσταση των πύργων της από τον ΕΟΤ, που τους μετέτρεψε σε ξενώνες, διατηρώντας αναλλοίωτη την αρχιτεκτονική της φυσιογνωμία. Σήμερα, αποτελεί έναν από τους πιο φωτογραφημένους προορισμούς της Μάνης και έναν ζωντανό θρύλο της ελληνικής παράδοσης.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Έκρηξη στο εργοστάσιο της Βιολάντα
Βιολάντα: Έρευνες παγώνουν λόγω κινδύνου νέας έκρηξης – Προπάνιο συσσωρεύτηκε σε επικίνδυνα επίπεδα κάτω από το έδαφος
Βιολάντα: Σταματούν οι έρευνες υπό τον φόβο νέας έκρηξη – Το προπάνιο εισχώρησε 25 μέτρα κάτω από το έδαφος
Βιολάντα: Έρευνες παγώνουν λόγω κινδύνου νέας έκρηξης – Προπάνιο συσσωρεύτηκε σε επικίνδυνα επίπεδα κάτω από το έδαφος
Κώστας Τσουκαλάς
Τσουκαλάς σε Μητσοτάκη: Για ποιον λόγο δεν έχουν επικαιροποιηθεί τα στοιχεία των εργατικών ατυχημάτων;
ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Αγνόησε τα εργατικά δυστυχήματα και το παράνομο υπόγειο της Βιολάντα»
Τσουκαλάς σε Μητσοτάκη: Για ποιον λόγο δεν έχουν επικαιροποιηθεί τα στοιχεία των εργατικών ατυχημάτων;