royla pispirigkou
Τρεις κρατικοί ιατροδικαστές θα διερευνηθούν για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης, μετά τη διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, αποφάσισε την αναστολή των καθηκόντων των ιατροδικαστών που εμπλέκονται στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Η απόφαση αυτή αφορά τους τρείς κρατικούς ιατροδικαστές: Χριστίνα Τσάκωνα, Αγγελική Τσιόλα και Σωκράτη Τσαντίρη.

Η αναστολή των καθηκόντων τους αποφασίστηκε για λόγους δημοσίου συμφέροντος, έπειτα από την διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Σκοπός είναι η διερεύνηση της πιθανής τέλεσης του αδικήματος της ψευδούς κατάθεσης από τους εν λόγω ιατροδικαστές.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από αίτημα της εισαγγελέως, η οποία σημείωσε ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για ψευδή κατάθεση, και ως εκ τούτου ζήτησε τη διαβίβαση των πρακτικών στην εισαγγελία. Επιπλέον, η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα που αφορά τη διερεύνηση της ψευδούς κατάθεσης από τη Δήμητρα Πισπιρίγκου, την αδελφή της καταδικασθείσας.

Αυτό το μέτρο αναδεικνύει τη σοβαρότητα των καταγγελιών και της διαδικασίας, ενώ παράλληλα ενισχύει τη διαφάνεια στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος εποχής για τους δωρεάν τραπεζικούς λογαριασμούς

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

demena-logw-kakokairias-ta-ploia-sta-limania.w_hr.jpg
24ωρη απεργία στα πλοία την Πέμπτη 5 Μαρτίου – «Δεμένα» τα λιμάνια σε όλη τη χώρα
Κινητοποίηση της ΠΝΟ για τον απεγκλωβισμό ναυτικών και την ασφάλεια πληρωμάτων στη Μέση Ανατολή
24ωρη απεργία στα πλοία την Πέμπτη 5 Μαρτίου – «Δεμένα» τα λιμάνια σε όλη τη χώρα