elfadas
Μια σπαρακτική σκηνή εκτυλίχθηκε στο πάρκο σαφάρι Taigan, στην Κριμαία, όταν η ελεφαντίνα Μάγδα θρήνησε τον χαμό της αγαπημένης της φίλης, Τζένης, με την οποία πέρασαν περισσότερα από 25 χρόνια μαζί, αρχικά σε τσίρκο στη Ρωσία και στη συνέχεια στο καταφύγιο ζώων.

Η απώλεια της Τζένης βύθισε τη Μάγδα σε βαθιά θλίψη. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Baza, μόλις η Μάγδα συνειδητοποίησε ότι η φίλη της είχε πεθάνει, προσπάθησε να την «ξυπνήσει» σπρώχνοντάς τη με τον προβοσκίδα της. Στη συνέχεια την αγκάλιασε και παρέμεινε στο πλευρό της για ώρες, εμποδίζοντας ακόμα και τους κτηνιάτρους να πλησιάσουν.

Η δυνατή φιλία των δύο ελεφάντων αποδεικνύει για ακόμη μία φορά τη συναισθηματική νοημοσύνη αυτών των ζώων. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι ελέφαντες βιώνουν πένθος και είναι ικανοί να νιώσουν βαθιά συναισθήματα, όπως η αγάπη και η απώλεια.

Η Μάγδα, με τον δικό της τρόπο, είπε το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη της σύντροφο, αποδεικνύοντας πως η αγάπη και η σύνδεση δεν γνωρίζουν σύνορα, ακόμα και στον κόσμο των ζώων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μάτζιντ Ταχτ-Ραβάντσι
Ιράν: «Νόμιμοι στόχοι όσες χώρες της Ευρώπης συνταχθούν με ΗΠΑ και Ισραήλ»
Νέο, τελεσίγραφο από τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ του Ιράν – Η Τεχεράνη διαμηνύει πως οποιαδήποτε εμπλοκή ευρωπαϊκών δυνάμεων θα ισοδυναμεί με πράξη...
Ιράν: «Νόμιμοι στόχοι όσες χώρες της Ευρώπης συνταχθούν με ΗΠΑ και Ισραήλ»
τραμπ
Τραμπ για Ιράν: «Δεν με απασχολεί η δημοκρατία, αρκεί η ηγεσία να είναι φιλική στις ΗΠΑ»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι η Τεχεράνη έχει «εξουδετερωθεί» και προαναγγέλλει ότι «η Κούβα θα καταρρεύσει σύντομα»
Τραμπ για Ιράν: «Δεν με απασχολεί η δημοκρατία, αρκεί η ηγεσία να είναι φιλική στις ΗΠΑ»
Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη
Αλέξης Τσίπρας: «Στο ραντεβού με την ιστορία δεν μπορείς να πας ούτε νωρίς, ούτε αργά»
Ο Αλέξης Τσίπρας «φωτογραφίζει» τις εξελίξεις στον κεντροαριστερό χώρο – «Θα πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα, όταν θα έχουμε σχέδιο και ομάδα με εμπειρία»
Αλέξης Τσίπρας: «Στο ραντεβού με την ιστορία δεν μπορείς να πας ούτε νωρίς, ούτε αργά»