Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε για δεύτερη φορά από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης ένας 52χρονος για τον βιασμό 14χρονης μαθήτριας το 2023 στο Ρέθυμνο.
Η δίκη διεξήχθη σε δεύτερο βαθμό την Πέμπτη, καθώς πρωτόδικα ο άνδρας είχε καταδικαστεί ξανά σε ισόβια.
Οι κατηγορίες σε βάρος του ήταν «βιασμός ανηλίκου, τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη της ηλικίας της αλλά όχι και τα δεκαπέντε έτη».
Ο εισαγγελέας υποστήριξε πως ο 52χρονος εξανάγκασε την 14χρονη σε ασελγείς πράξεις δίχως τη θέληση της.
Όπως αναφέρει το cretalive, ο 52χρονος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και απολογούμενος τόνισε πως δεν γνώριζε ότι η κοπέλα ήταν ανήλικη και ότι πίστευε πως η πραγματική ηλικία της ήταν κοντά στα 18.
Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο για την πρώτη πράξη του βιασμού, ενώ για την τέλεση γενετήσιων πράξεων αθωώθηκε για νομικούς λόγους.
Η υπεράσπιση ζήτησε να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, έτσι ώστε να «σπάσουν» τα ισόβια, ωστόσο το δικαστήριο τα απέρριψε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις
«Έβλεπα τον γιο μου να καταρρέει και δεν ήξερα το γιατί»: Η μάχη μιας εκπαιδευτικού με τη δυσλεξία
Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό
Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα
Alfavita Newsroom