ματι

Η εισαγγελέας της έδρας, Σταματίνα Περιμένη, ζήτησε την ενοχή 12 από τους κατηγορουμένους στη δίκη για την τραγωδία στο Μάτι, όπου 104 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 57 τραυματίστηκαν σοβαρά από την φονική πυρκαγιά του 2018.

Στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας ανέφερε ότι οι 12 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται σημαντικά πολιτικά και υπηρεσιακά πρόσωπα, φέρουν ευθύνη για τις επιχειρησιακές αστοχίες και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία. Στην κορυφή των κατηγορουμένων βρίσκονται η τότε περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, οι οποίοι κατηγορούνται για παραλείψεις στον συντονισμό των αρχών και την αποτυχία να λάβουν εγκαίρως μέτρα για την προστασία των πολιτών.

Η εισαγγελέας ζήτησε επίσης την ενοχή άλλων αξιωματούχων και υπηρεσιακών στελεχών, όπως οι Σωτήρης Τερζούδης, Βασίλης Ματθαιόπουλος, Ιωάννης Φωστιέρης, και Χρήστος Γκολφίνος, υπογραμμίζοντας την ευθύνη τους για την κακή διαχείριση της κατάστασης κατά τη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Ταυτόχρονα, η Σταματίνα Περιμένη πρότεινε την απαλλαγή εννέα κατηγορουμένων, επικαλούμενη την έλλειψη επαρκών στοιχείων που να στοιχειοθετούν τις κατηγορίες εις βάρος τους.

Η δίκη για την τραγωδία στο Μάτι συνεχίζεται και αναμένονται οι αποφάσεις του δικαστηρίου, οι οποίες θα κρίνουν την ποινική ευθύνη των εμπλεκόμενων προσώπων για την καταστροφή που σκόρπισε τον θάνατο και τον πόνο σε εκατοντάδες οικογένειες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

«Έβλεπα τον γιο μου να καταρρέει και δεν ήξερα το γιατί»: Η μάχη μιας εκπαιδευτικού με τη δυσλεξία

Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tsoykalas-dolofonia-temponera
Δολοφονία Νίκου Τεμπονέρα: Πως περιγράφει τα γεγονότα ο αυτόπτης μάρτυρας Χρήστος Τσουκαλάς
Χρήστος Τσουκαλάς, (Ο καθηγητής που ήταν μαζί με τον Τεμπονέρα και τραυματίστηκε από τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ): Πώς δολοφόνησαν τον Νίκο
Δολοφονία Νίκου Τεμπονέρα: Πως περιγράφει τα γεγονότα ο αυτόπτης μάρτυρας Χρήστος Τσουκαλάς
Δημόσιος υπάλληλος σε γραφείο εργάζεται
Δημόσιοι υπάλληλοι: Πόσα χρήματα «μπαίνουν στην τσέπη» με τις νέες αυξήσεις - Παραδείγματα
Ο κατώτατος, ο μέσος μισθός, οι τριετίες και τα επιδόματα – Ποιοι κερδίζουν και πόσο αλλάζει ο μισθολογικός χάρτης στο Δημόσιο
Δημόσιοι υπάλληλοι: Πόσα χρήματα «μπαίνουν στην τσέπη» με τις νέες αυξήσεις - Παραδείγματα