Tέμπη
Η κυβέρνηση «ποιεί την νήσσαν», αλλά ως πότε; Το μήνυμα δεν ήταν ούτε η αξιολόγηση στο Δημόσιο ούτε η άρση της μονιμότητας.

Οι 57 νεκροί του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, στην πλειονότητα τους νέοι και νέες, ήταν τα θύματα μιας εγκληματικής πολιτικής και όχι μιας κακιάς στιγμής από την απουσία αξιολόγησης.

Μιας πολιτικής που αποψίλωσε και εν τέλει διέλυσε τις Δημόσιες Σιδηροδρομικές συγκοινωνίες προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων. Που αδιαφόρησε για συστήματα και κανονισμούς ασφαλείας απαξιώνοντας στη πράξη ακόμη και  την ανθρώπινη ζωή, για να διατηρηθούν τα κέρδη των ιδιωτών, αλλά και τα δημόσια έσοδα  ώστε να  διατεθούν στις «απευθείας αναθέσεις των ημετέρων».

Η τραγωδία στα Τέμπη αποκάλυψε την αλήθεια του «επιτελικού κράτους» της ΝΔ, δείχνοντας για άλλη μια φορά πως δεν πρόκειται παρά για το «κράτος» που λειτουργεί ως διαχειριστής και μεσολαβητής ισχυρών οικονομικών συμφερόντων.

Επρόκειτο για ένα έγκλημα του «επιτελικού κράτους», της συστηματικής διάλυσης του Δημοσίου, της γενικευμένης διαφθοράς και της εκχώρησης κρίσιμων δομών, στην Ιδιωτική κερδοσκοπία.

Να θυμηθούμε τη δήλωση της πρώην Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, λίγες μέρες μετά το δυστύχημα – έγκλημα των Τεμπών ότι: «η ανάγκη να συνεχίσουμε δυναμικά την αξιολόγηση σε όλο το Δημόσιο  είναι ένα από τα μηνύματα που βγήκαν με ηχηρό τρόπο από την τραγωδία των Τεμπών»;

Και όχι, δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον δημόσιο λόγο του θεωρεί ταμπού τη μονιμότητα στο Δημόσιο, η οποία είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένη εδώ και 114 χρόνια! Το εκπαιδευτικό κίνημα και συνολικά οι εργαζόμενοι του Δημοσίου πρέπει να είμαστε σε αγωνιστική επαγρύπνηση για να μπλοκάρουμε τα όποια κυβερνητικά σχέδια για συνταγματική αναθεώρηση και άρση της μονιμότητας στο δημόσιο. 

Η ιστορικών διαστάσεων ΑΠΕΡΓΙΑ στις 28 Φεβρουαρίου 2025 και οι μαζικές συγκεντρώσεις σε πάνω από 300 πόλεις σε Ελλάδα και εξωτερικό έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στους κυβερνώντες που απ’ ότι φαίνεται το παρερμήνευσαν.

Και έπεται κλιμάκωση του αγώνα για να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών, για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, «ΟΞΥΓΟΝΟ», για εργασία με δικαιώματα και ασφάλεια και για να σταματήσουν οι Ιδιωτικοποιήσεις και κρίσιμοι τομείς που αφορούν Δημόσια Αγαθά και Υπηρεσίες να επανέλθουν στον έλεγχο του Δημοσίου.

*Ο Θοδωρής Κατσωνόπουλος είναι αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ, εκλεγμένος με τις Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

υμνασίου και Λυκείου Αγίου Κηρύκου Ικαριας
Ικαρία: Διαγωνισμός για την αποκατάσταση φθορών στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίου Κηρύκου
Εντοπίστηκαν τοπικές φθορές και βλάβες μετά από προσεισμικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο σχολικό συγκρότημα
Ικαρία: Διαγωνισμός για την αποκατάσταση φθορών στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίου Κηρύκου
λαϊκή αγορά
Λαϊκές Αγορές: Πρόστιμα έως 2 εκατ. ευρώ για μειώσεις ποσοτήτων χωρίς μείωση τιμής
Γίνεται υποχρεωτική η ειδική σήμανση σε προϊόντα των οποίων η ποσότητα μειώνεται ενώ η τιμή παραμένει ίδια
Λαϊκές Αγορές: Πρόστιμα έως 2 εκατ. ευρώ για μειώσεις ποσοτήτων χωρίς μείωση τιμής
patron.gif
Το Πανεπιστήμιο Πατρών τίμησε τις Εορτές Εξόδου για τα 200 Χρόνια (1826-2026) από την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου

Με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση, το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετείχε ενεργά στις φετινές Εορτές για τα 200...

Το Πανεπιστήμιο Πατρών τίμησε τις Εορτές Εξόδου για τα 200 Χρόνια (1826-2026) από την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου