Thumbnail
Ηράκλειο: Στη φυλακή ο 17χρονος για το αιματηρό επεισόδιο έξω από νυχτερινό κέντρο

Σε προσωρινή κράτηση τέθηκε ο 17χρονος, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή για τους πυροβολισμούς έξω από γνωστό κέντρο διασκέδασης του Ηρακλείου Κρήτης, που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο νέοι άνθρωποι.

Η απολογία του 17χρονου κράτησε πολύ λίγα λεπτά και σε αυτήν φέρεται να «χρέωσε» στον εαυτό του το όπλο με το οποίο πυροβόλησε και όχι στον 19χρονο συγκατηγορούμενο του, σύμφωνα με το Cretalive. Μετά την απολογία του, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος -με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς πολλοί συγγενείς και φίλοι, κυρίως του ανήλικου. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μετά την γνωστοποίηση της απόφασης για την προφυλάκιση του 17χρονου, και κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια, κάποιοι εξ ‘αυτών του φώναζαν «όπως είπαμε, με το κεφάλι ψηλά». Ο 17χρονος, με τις χειροπέδες στα χέρια, χαμογελούσε στο άκουσμα αυτών των παραινέσεων.

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, αφέθηκε ο 19χρονος που αντιμετωπίζει την κατηγορία της άμεσης συνέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος φέρεται να επανέλαβε ενώπιον της ανακρίτριας, ότι το όπλο δεν ήταν δικό του και ότι «πάλεψε» με τον 17χρονο «κολλητό» του φίλο, προκειμένου να του αποσπάσει το όπλο και να τον αποτρέψει από το να πυροβολήσει.

Στην ποινική μεταχείριση του 19χρονου και την απόφαση για μη προφυλάκισή του, φέρεται να έπαιξε ρόλο και το βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο – όπως έχει γράψει το Cretalive – εμφανίζονται οι δύο φίλοι να παλεύουν για αρκετά δευτερόλεπτα, και μάλιστα σε δύο «δόσεις».

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης του 17χρονου, Γιώργος Στειακάκης, ανέφερε πως ο πελάτης του παραδέχθηκε ότι ήταν «απαράδεκτη» η αντίδρασή του και ζήτησε συγγνώμη. Από την πλευρά του ο συνήγορος του 19χρονου, Σπύρος Βρέντζος τόνισε ότι από την ανάκριση αναδείχθηκε πως ο εντολέας του «ουσιαστικά δεν είχε καμία ανάμειξη στην πράξη που φέρεται να τέλεσε ο 17χρονος».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

iereas.jpg
Ηράκλειο: «Κλέβει αυγά από κότες» – Η απίστευτη καταγγελία που οδήγησε ιερέα στη σύλληψη
Ηράκλειο: Ιερέας συνελήφθη λίγο πριν το «Χριστός Ανέστη» – Τον κατήγγειλε η παπαδιά: «Κλέβει αυγά από τις κότες»
Ηράκλειο: «Κλέβει αυγά από κότες» – Η απίστευτη καταγγελία που οδήγησε ιερέα στη σύλληψη
Κώστας Κοτζαμπασάκης
Νέα εκλογή στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Μέλος ο Κοτζαμπασάκης
Η συμμετοχή του Κώστα Κοτζαμπασάκη σε αυτό το όργανο αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε μια περίοδο όπου η Παιδεία βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών...
Νέα εκλογή στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Μέλος ο Κοτζαμπασάκης