Μετρό Θεσσαλονίκης
INTIME NEWS/ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Την Πέμπτη η διαχειρίστρια εταιρεία «ΤΗΕΜΑ», έκανε γνωστό ότι από τις 09.00 θα κλείσει τους μισούς σταθμούς «μέχρι νεωτέρας», ακολουθώντας προηγούμενη ίδια πρακτική στο μετρό της Αθήνας

Κλειστοί θα είναι σήμερα, Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, από τις 09:00 το πρωί, έξι σταθμοί του μετρό Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για τις κινητοποιήσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη, όπως αναφέρει ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας «ΤΗΕΜΑ».

Πρόκειται για άλλο ένα εμπόδιο που επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση στους πολίτες που επιθυμούν να προσέλθουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας υπογραμμίζεται ότι «πληροφορούμε το επιβατικό κοινό ότι, κατόπιν ενημέρωσης από τις αστυνομικές αρχές, την Παρασκευή 28/2 από τις 09:00, οι σταθμοί «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός», «Δημοκρατίας», «Βενιζέλου», «Αγίας Σοφίας», «Σιντριβάνι» και «Πανεπιστήμιο» θα παραμείνουν κλειστοί και θα επαναλειτουργήσουν κατόπιν νεότερης ενημέρωσης».

Επίσης, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «η λειτουργία της γραμμής στους υπόλοιπους σταθμούς θα διεξάγεται κανονικά. Επίσης, την Παρασκευή 28/2 από τις 22:00 έως τις 00:00, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στα δρομολόγια ή περιορισμοί στη λειτουργία της γραμμής. Το επιβατικό κοινό θα ενημερωθεί με νεότερες ανακοινώσεις».

Στάση εργασίας των εργαζομένων το βράδυ

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας έτσι στην απεργία για τη συμπλήρωση δύο ετών από την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Νομού Θεσσαλονίκης, η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου από τις 22:00 μέχρι και τις 23:59.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους πως «αποφάσισαν να συμβάλλουν, παραμένοντας στο πόστο τους, και μεταφέροντας όλη την υπόλοιπη ημέρα τους εργαζόμενους και το λαό της Θεσσαλονίκης προς και από την απεργιακή συγκέντρωση».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Νομού Θεσσαλονίκης:

ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Νομού Θεσσαλονίκης αποφάσισε να συμμετέχει στην απεργιακή μάχη της 28/2, προχωρώντας σε στάση εργασίας από τις 22:00 έως τις 23:59. Οι εργαζόμενοι του φορέα Διαχείρισης και Συντήρησης του Μετρό αποφάσισαν να συμβάλλουν, παραμένοντας στο πόστο τους, και μεταφέροντας όλη την υπόλοιπη ημέρα τους εργαζόμενους και το λαό της Θεσσαλονίκης προς και από την απεργιακή συγκέντρωση.

Για να υπάρξει πραγματική δικαίωση, να αποδοθούν όλες οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών. Για να μην συγκαλυφθεί η πραγματική αιτία της σύγκρουσης, η πολιτική που θυσιάζει μέχρι και ανθρώπινες ζωές στο βωμό του κέρδους.

Ενώνουμε τις φωνές μας, με τους συγγενείς των θυμάτων, με τον λαό απαιτώντας να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες σε όλους τους υπεύθυνους για το έγκλημα στα Τέμπη.

Καμία συγκάλυψη.

Παλεύουμε:

  • Για σύγχρονες, ασφαλείς, τακτικές, φτηνές και προσβάσιμες σιδηροδρομικές μεταφορές.
  • Για επαρκή μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Για συλλογικές συμβάσεις εργασίας που εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και μισθούς.

Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Νομού Θεσσαλονίκης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ντομάτες: Πού πρέπει να τις αποθηκεύετε για να διατηρούνται φρέσκες και νόστιμες

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mourtzoukou
Έφτασε στην Πάτρα για να απολογηθεί η Ειρήνη Μουρτζούκου
Μετά την απολογία της τυπικά ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση, ωστόσο θεωρείται βέβαιη η...
Έφτασε στην Πάτρα για να απολογηθεί η Ειρήνη Μουρτζούκου
ντουντουκα
Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τις «πειθαρχικές διώξεις express» στο Δημόσιο - Κινητοποίηση την Τετάρτη ενάντια στο αυταρχικό πλαίσιο ελέγχου
Αυστηροποίηση ποινών στο Δημόσιο: «Δεν θα περάσει», λένε οι εκπαιδευτικοί
Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τις «πειθαρχικές διώξεις express» στο Δημόσιο - Κινητοποίηση την Τετάρτη ενάντια στο αυταρχικό πλαίσιο ελέγχου
καλλυντικά
Επικίνδυνα για την υγεία τα καλλυντικά dupes - Ένα «trend» με συνέπειες πίσω από τις δελεαστικές τιμές
Αν και φαντάζουν ακίνδυνα, ειδικοί του χώρου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία των καταναλωτών, ιδίως των νεαρών
Επικίνδυνα για την υγεία τα καλλυντικά dupes - Ένα «trend» με συνέπειες πίσω από τις δελεαστικές τιμές