εκδηλωση
«Δεν παλεύουν απλά να δικαιώσουν την μνήμη των παιδιών και των συγγενών τους αλλά κατάφεραν να ενεργοποιήσουν μια ολόκληρη κοινωνία»

Σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα πραγματοποιείται η εκδήλωση για τα Τέμπη στο Β’ Αμφιθέατρο της νέας Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με τον Παύλο Ασλανίδη να καλεί όσα παιδιά και φοιτητές βρέθηκαν ώστε να τους παρακολουθήσουν να κάνουν μια αγκαλιά τους γονείς τους το πρωί.

«Όσα παιδιά και φοιτητές είστε εδώ μια αγκαλιά τη μάνα και τον πατέρα σας το πρωί, και τα δικά μας τα παιδιά έτσι ήταν». Αυτά ήταν τα πρώτα συγκλονιστικά λόγια του Παύλο Ασλανίδη, πατέρα θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Στα πρόσωπα των φοιτητών που παρευρίσκονται στο Β’ Αμφιθέατρο βλέπει όπως υποστηρίζει το παιδί του, τον 26χρονο Δημήτρη, που ήταν στο μοιραίο τρένο της επιβατικής αμαξοστοιχίας, όπως αναφέρει το ThessToday.

«Δεν υπάρχουν μάνες και πατεράδες Τεμπών είστε όλοι πλέον μάνες και πατεράδες και σας ευχαριστούμε πολύ», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ εξαπέλυσε καρφιά για την εξέλιξη της υπόθεσης. «Δεν κατατέθηκαν στοιχεία στη Λάρισα, απλά δεν υπήρχαν στοιχεία από την αρχή ως όφειλε ο ανακριτής γι’αυτό και κινηθήκαμε εναντίον του», σημείωσε.

 «Οι ένοχοι πρέπει να βρίσκονται στη φυλακή, όχι ανάμεσά μας»

Στο ίδιο μήκος τοποθετήθηκε και η Μαρία Καρυστιανού, «Δύο χρόνια μετά, ένιωσες ότι ένα έγκλημα ευτυχώς δεν ήσουν στο τρένο σε αφορά», είπε απευθυνόμενη σε φοιτητή. Και συνέχισε: «Οποιαδήποτε κρατικό έγκλημα μένει ατιμώρητο είναι μια σφαλιάρα στην κοινωνία μας αναγκάζει να ζούμε πειθήνια μέχρι να είμαστε τα επόμενα δυνητικά θύματα δεν ήταν μόνο τα Τέμπη ήταν το μάτι η Πύλος, η μάντρα. Τα οποία όμως είχαν το ίδιο αποτέλεσμα τον πόνο για τους πολίτες και την ατιμωρησία για τους ενόχους. Πλέον οι ένοχοι θα πρέπει να βρίσκονται στη φυλακή κι όχι ανάμεσά μας. Πλέον είμαστε όλοι ενεργοποιημένοι, αυτό είναι το θαύμα ανάμεσα μας».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μανώλης, αντιπρόεδρος του Σωματείου Μηχανοδηγών της Hellenic Trein υπογράμμισε πως ο αγώνας των συγγενών έχει καταφέρει να αφυπνίσει την κοινωνία. «Δεν παλεύουν απλά να δικαιώσουν την μνήμη των παιδιών και των συγγενών τους αλλά κατάφεραν να ενεργοποιήσουν μια ολόκληρη κοινωνία. Κατάφεραν εμείς που φωνάζαμε για τα προβλήματα στα τρένα να ακουγόμαστε».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πολλαπλό βιβλίο
Πολλαπλό βιβλίο: Εκσυγχρονισμός ή όχημα κατηγοριοποίησης του δημόσιου σχολείου;
Στην πράξη, το πολλαπλό βιβλίο παραμένει «ένα» για τον κάθε μαθητή και τον κάθε εκπαιδευτικό, αλλά διαφορετικό από σχολείο σε σχολείο.
Πολλαπλό βιβλίο: Εκσυγχρονισμός ή όχημα κατηγοριοποίησης του δημόσιου σχολείου;
σοκολατα
Μαύρη σοκολάτα: Η γλυκιά απόλαυση που φροντίζει την καρδιά και τη διάθεση
Αντιοξειδωτικά, μέταλλα και φυσικά «καλά» χημικά του οργανισμού: Τα μυστικά της μαύρης σοκολάτας για υγεία και ευεξία.
Μαύρη σοκολάτα: Η γλυκιά απόλαυση που φροντίζει την καρδιά και τη διάθεση
Lockers στα σχολεία
Ιδιωτικά σχολεία: Νέος γύρος εξαγορών - Τεκτονικές αλλαγές στην Παιδεία με την είσοδο επενδυτικών funds
Ιδιωτικά σχολεία: Όταν τα funds χτυπούν την πόρτα της εκπαίδευσης – επενδύσεις, εξαγορές και το ερώτημα της «ψυχής» του σχολείου
Ιδιωτικά σχολεία: Νέος γύρος εξαγορών - Τεκτονικές αλλαγές στην Παιδεία με την είσοδο επενδυτικών funds
χοιρινο
Ψήσιμο στον φούρνο: Μυστικά για τραγανή πέτσα και τέλειο ψήσιμο
Από παστίτσιο μέχρι χοιρινό, πώς η θερμοκρασία, ο τρόπος θέρμανσης και η τεχνική reverse searing αλλάζουν τελείως το αποτέλεσμα στο φούρνο.
Ψήσιμο στον φούρνο: Μυστικά για τραγανή πέτσα και τέλειο ψήσιμο