Thumbnail
«Δεν θα γίνουμε ο Σταθμάρχης των Τεμπών»

Εξώδικο που αποκαλύπτει το documentonews.gr, που κατατέθηκε από τους εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ, αφορά τη Γραμμή 1 του Ηλεκτρικού και ζητά άμεση απομάκρυνση των συρμών 8ης παραλαβής του 1982 για λόγους ασφαλείας. Η συνεχής εγκατάλειψη της γραμμής, τα περιστατικά με φωτιές και αποσύρσεις συρμών, καθώς και το πρόσφατο συμβάν με το άνοιγμα θυρών σε εν κινήσει συρμό, οδήγησαν τους εργαζόμενους να απευθυνθούν με εξώδικο προς τη ΣΤΑΣΥ, το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, τον ΟΑΣΑ και το Υπερταμείο.

Την Πρωτοχρονιά, στις 6:25, σε συρμό 8ης παραλαβής του 1982 οι πόρτες άνοιξαν μονομερώς εν κινήσει, με τον κίνδυνο-όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι- να είναι υπαρκτός και για άλλους συρμούς που κυκλοφορούν στον Ηλεκτρικό, ενώ ακόμα σε εξέλιξη είναι η εισαγγελική έρευνα για το εν λόγω συμβάν.

Οι εκπρόσωποι του «Ενωτικού Συνδυασμού» του Σωματείου Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, Παναγιώτης Κοντογιάννης και Γιάννης Κολαΐτης, ζητούν την άμεση απόσυρση των συρμών αυτής της παραλαβής και την εκτενή εξέταση όλων των μονάδων ασφαλείας τους, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα ξανακυκλοφορήσουν εάν δεν είναι 100% ασφαλείς. Τονίζουν ότι η ασφάλεια του σιδηρόδρομου δεν πρέπει να τίθεται σε κίνδυνο.

Το εξώδικο αποκαλύπτει ότι σε μια χώρα που θρηνεί 57 θύματα από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, η ιστορική γραμμή 1 του Ηλεκτρικού εξακολουθεί να λειτουργεί με συρμούς 42 ετών, στους οποίους οι πόρτες μπορεί να ανοίξουν οποιαδήποτε στιγμή. Αυτό συμβαίνει σε μια γραμμή που χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατομμύρια πολίτες και επισκέπτες στην Αθήνα.

Συνολικά, οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση απόσυρση των 14 συρμών του 1982 (5 οχήματα), καθώς το υλικό τους έχει φτάσει στα όριά του, καθιστώντας τη συντήρησή τους εξαιρετικά δύσκολη.

εξώδικο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκάλα
Τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί: Πότε μπορούν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς όριο ηλικίας
Πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση όπου η έξοδος γίνεται ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είναι σήμερα ο ασφαλισμένος
Τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί: Πότε μπορούν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς όριο ηλικίας
Γυναίκα εκπαιδευτικός προχωράει μέσα σε σχολική αίθουσα, στα θρανία κάθονται μαθητές
Σχολεία: Αλλάζει το πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα – Τι θα κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί
Σχολεία: Ανατροπές στο πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα – Γιατί αλλάζουν οι ώρες στα μαθήματα
Σχολεία: Αλλάζει το πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα – Τι θα κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί
κρέας
Επεξεργασμένα κρέατα: Πόσο επηρεάζουν τη μνήμη και τη γνωστική υγεία;
Τα τελευταία χρόνια, η επίδραση της διατροφής στον εγκέφαλο απασχολεί ολοένα και περισσότερο την επιστημονική κοινότητα.
Επεξεργασμένα κρέατα: Πόσο επηρεάζουν τη μνήμη και τη γνωστική υγεία;