Monimoi dikastiria
Φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή σε 43χρονο

Πέταξε ένα τούβλο στον γείτονά του, επειδή μετακίνησε έναν κάδο απορριμμάτων που βρισκόταν μπροστά από το σπίτι του. Η υπόθεση απασχόλησε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης που έκρινε ένοχο έναν 43χρονο για επικίνδυνη σωματική βλάβη και τον τιμώρησε με ποινή φυλάκισης 18 μηνών, η οποία ανεστάλη επί 3ετία.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, συνέβη τον περασμένο Ιούλιο σε χωριό του δήμου Εμμανουήλ Παπά, στις Σέρρες, ενώ εκτός από τον 43χρονο κατέστησαν κατηγορούμενοι και οι δύο γιοι του, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος.

«Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί με κυνηγούσαν και άρχισα να τρέχω για να τους αποφύγω. Όταν έπεσα κάτω ο πατέρας των παιδιών πέταξε το τούβλο στο κεφάλι από μισό μέτρο», είπε το 39χρονο θύμα, καταθέτοντας στο δικαστήριο, ενώ πρόσθεσε ότι κατά το ίδιο επεισόδιο δέχθηκε απειλές και ύβρεις.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο δράστης του ζήτησε εκ των υστερών συγγνώμη, την οποία και αποδέχθηκε. «Πιο πολύ με πείραξε ότι θα χαλάσει η φιλία μας, παρά αυτό που έγινε. Δεν είχαμε μαλώσει άλλη φορά στο παρελθόν», κατέθεσε.

Ο 43χρονος κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, καθώς ζει και εργάζεται στη Γερμανία, ενώ εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Το Δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει την κατηγορία από απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης (κακούργημα) σε επικίνδυνη σωματική βλάβη (πλημμέλημα), αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Τα δύο τέκνα του, ένας 23 ετών κι ένας ανήλικος, παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε άλλα δικαστήρια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ: Εάν πήρες ΚΑΥΑΣ κλείδωσε το επίδομα εδώ με ένα κλικ στο ΕΚΕΚ

Αυτά είναι τα ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γυμναστική
Η μουσική στο γυμναστήριο δεν είναι trend της εποχής. Είναι μια πρακτική 2.000 ετών: Ο Σωκράτης… χόρευε για να μείνει σε φόρμα!
Από τον αυλό στον Spotify: Γιατί η μουσική ήταν (και παραμένει) το καλύτερο «εργαλείο» άσκησης
Η μουσική στο γυμναστήριο δεν είναι trend της εποχής. Είναι μια πρακτική 2.000 ετών: Ο Σωκράτης… χόρευε για να μείνει σε φόρμα!