Φωτιά τώρα στο Πάρκο Γουδί - Συναγερμός και στο παλιό κτίριο του Μπάντμιντον - Ήχησε το 112

Κοινωνία 0

Αγωνία και τρόμος στις Κυκλάδες: Σεισμός 5 Ρίχτερ τα ξημερώματα - Εγκαταλείπουν οι κάτοικοι

kyklades
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι σεισμοί μετακίνησαν το νησί της Σαντορίνης - Περίπου 9.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Σαντορίνη με πλοία και αεροπλάνα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στις 04:46, σε υποθαλάσσια περιοχή, κοντά σε Σαντορίνη και Ανάφη.

Η έντονη σεισμική δραστηριότητα προκάλεσε γεωλογικές μεταβολές, μετακινώντας το νησί μακριά από το ηφαίστειο και ταυτόχρονα ανυψώνοντας τον βυθό της θάλασσας.

Συγκεκριμένα, από τον Αύγουστο έως σήμερα, οι σεισμικές δονήσεις έχουν προκαλέσει άνοδο του βυθού κατά 3 εκατοστά, ενώ η Σαντορίνη έχει απομακρυνθεί κατά 4 εκατοστά από το ηφαίστειο. Παράλληλα, στο επίκεντρο της σεισμικής δραστηριότητας, στην περιοχή της Ανύδρου, έχει καταγραφεί υποχώρηση του βυθού.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Μπράβο Αθερίδη σε Χρυσοχοΐδη για Marfin: «Κατουρήθηκα στα γέλια με το ελληνικό FBI – Σήμερα τα παίρνω όλα πίσω»

Τα σχολεία που προσφέρουν επιπλέον μόρια στους εκπαιδευτικούς – Τι ισχύει

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία