Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Πιθανότητα για μπόρες χιονιού και στην Αττική, σε υψόμετρο 200 μέτρων», λέει ο Αρναούτογλου

Ο Ιανουάριος αποχαιρέτησε την Ελλάδα με ήπιο καιρό, ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες υψηλότερες από τις φυσιολογικές για την εποχή. Ωστόσο, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο Φεβρουάριος επιφυλάσσει σημαντική αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με ψυχρές αέριες μάζες να καταφθάνουν από τα βόρεια.

Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, αλλά και τους αναλυτές του Weather Analysis Greece, η ψυχρή εισβολή ξεκινά τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, με πτώση της θερμοκρασίας από 3 έως 6 βαθμούς κάτω από τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν, δημιουργώντας συνθήκες ψύχους που πιθανώς θα διαρκέσουν για περισσότερο από δέκα ημέρες.

Ο ψυχρός αέρας από τη Σιβηρία θα επηρεάσει σταδιακά όλη τη χώρα, ωστόσο, η Ελλάδα δεν αναμένεται να βιώσει ακραίες χιονοπτώσεις, καθώς το μεταφερόμενο ψύχος θα παραμείνει ανατολικά, με το κύριο χαμηλό βαρομετρικό να επηρεάζει κυρίως τη γειτονική Τουρκία.

Πού και πότε θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις

  • Δευτέρα 3/2: Αναμένονται βροχές στη δυτική και κεντρική Ελλάδα, καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας χώρας. Από το βράδυ, ψυχρές αέριες μάζες θα αρχίσουν να ρίχνουν αισθητά τη θερμοκρασία.
  • Τρίτη 4/2: Οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε περισσότερες ορεινές και ημιορεινές περιοχές, κυρίως στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 7-8 μποφόρ.
  • Τετάρτη 5/2: Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί με τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες στο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, ενώ ο παγετός στα ηπειρωτικά θα γίνει αισθητός τις πρωινές ώρες.
  • Πέμπτη 6/2: Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν μπόρες χιονιού ακόμα και σε περιοχές της Αττικής με υψόμετρο άνω των 200 μέτρων.

Κρύο, αλλά με ηλιοφάνεια στα ηπειρωτικά

Παρά το έντονο ψύχος, οι χιονοπτώσεις θα είναι περιορισμένες, καθώς η Ελλάδα δεν θα επηρεαστεί από ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά. Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά, αν και η αίσθηση του κρύου θα είναι έντονη, ιδιαίτερα τα βράδια και τα πρωινά, όπου θα σημειωθεί παγετός.

Τι να περιμένουμε τις επόμενες ημέρες

Η κακοκαιρία δεν φαίνεται να υποχωρεί άμεσα, καθώς οι ψυχρές αέριες μάζες θα παραμείνουν στη χώρα για αρκετές ημέρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, με την αίσθηση του κρύου να είναι ιδιαίτερα έντονη λόγω των βοριάδων. Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν αν η κακοκαιρία θα ενταθεί ή αν θα παραμείνει σε πιο ήπιες μορφές.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi_1242019.jpg
Εκπαιδευτικοί κατά διευθυντή σχολείου: Σοβαρές αιχμές για εμπλοκή μαθητών σε υπηρεσιακή διαμάχη
«Ο Διευθυντής του ΓΕΛ Μυκόνου συγκέντρωσε υπογραφές ανήλικων μαθητριών για θέματα που αφορούν τη δουλειά και την παρουσία εκπαιδευτικών στο σχολείο!»
Εκπαιδευτικοί κατά διευθυντή σχολείου: Σοβαρές αιχμές για εμπλοκή μαθητών σε υπηρεσιακή διαμάχη
apognosi
Το μπλε της θάλασσας και η ελπίδα που έγινε πολυτέλεια...
Παιδιά που χάθηκαν , γιατί η φτώχεια τους , τους απέδειξε ότι μόνο το πανεπιστήμιο είναι μέσο ανέλιξης , και σε έναν κόσμο που αλλάζει , οδηγήθηκαν...
Το μπλε της θάλασσας και η ελπίδα που έγινε πολυτέλεια...
οδοντοβουρτσα
Μπορεί το βούρτσισμα μετά το φαγητό να βλάψει τα δόντια
Παρότι πολλοί θεωρούν ιδανικό να βουρτσίζουν τα δόντια αμέσως μετά το γεύμα, σε ορισμένες περιπτώσεις αυτή η συνήθεια μπορεί να έχει το αντίθετο...
Μπορεί το βούρτσισμα μετά το φαγητό να βλάψει τα δόντια
πανελ
Φυσική χωρίς μέτρο: Όταν το εξεταστικό ξεπερνά το σχολικό βιβλίο
Οι μαθητές που στηρίζονται αποκλειστικά στη σχολική διδασκαλία αισθάνονται ότι εξετάζονται σε ύλη και επίπεδο διαφορετικό από αυτό που διδάχθηκαν.
Φυσική χωρίς μέτρο: Όταν το εξεταστικό ξεπερνά το σχολικό βιβλίο