karistianou
«Έμαθα για το ηχητικό τον Οκτώβριο. Από τις απομαγνητοφωνήσεις είχαν αφαιρεθεί όλοι οι διάλογοι»

Η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της Μάρθης Ψαροπούλου (20 ετών), είναι «" target="_blank">καταπέλτης» κατά των Αρχών, ιδιαίτερα μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και ενόψει των μαζικών συγκεντρώσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό για το δυστύχημα των Τεμπών.

«Έμαθα για το ηχητικό τον Οκτώβριο. Από τις απομαγνητοφωνήσεις είχαν αφαιρεθεί όλοι οι διάλογοι. Πήγα στη Λάρισα τον Νοέμβριο προκειμένου να ενημερώσω τον ανακριτή για τα παραποιημένα στοιχεία του 112, αλλά και για την έκθεση Κοκοτσάκη που κάνει λόγο για 30 νεκρούς μετά τη σύγκρουση. Με έκπληξη έμαθα ότι τα ηχητικά ήταν γνωστά από το καλοκαίρι του 2024, αλλά δεν έγινε τίποτα. Επιμένουμε για την έναρξη έρευνας για υδρογονάνθρακες, αλλά ο ανακριτής λέει ότι δεν πείθεται για ύπαρξη τέτοιων υλικών. Δεν έκανε κανένα σχόλιο για το θέμα της παραποίησης από πλευράς 112, ούτε για τα ηχητικά και τα χαμένα βίντεο», αναφέρει αρχικά η πρόεδρος του «Συλλόγου Πληγέντων Θυμάτων Δυστυχήματος Τέμπη 2023».

«Μετά το πείραμα που έγινε, αποδείχθηκε ότι τα λάδια δεν μπορούν να κάνουν να κάνουν ανάφλεξη. Πολλοί επιβάτες δεν σκοτώθηκαν ακαριαία, αλλά μετά από 3 βασανιστικά λεπτά. Παρόλα αυτά ο ανακριτής συνεχίζει να μην θέλει να κάνει έρευνα για εύφλεκτες ουσίες», προσθέτει στη συνέχεια.

«Δεν θα σταματήσουμε παρά μόνο όταν αποδοθεί δικαιοσύνη»

 Στη συνέχεια η Μαρία Καρυστιανού στέλνει μήνυμα στον κόσμο, που την Κυριακή πρόκειται να γεμίσει πλατείες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και σε πόλεις του εξωτερικού. «Είμαστε ευγνώμονες για τη συμπαράσταση. Μας συγκινεί η στάση του κόσμου. Θα φωνάξουμε όλοι μαζί για την παραβίαση των δικαιωμάτων μας, για την ανισότητα στην εφαρμογή των νόμων, για τον διαχωρισμό των πολιτών. Θα φωνάξουμε υπέρ της δημοκρατίας και θα πούμε ότι δεν αντέχουμε να ζούμε σε μια χώρα που δεν λειτουργεί το κράτος δικαίου. Η κίνηση του κόσμου είναι απίστευτα συγκινητική. Μας δίνουν πολλή δύναμη. Δεν θα σταματήσουμε παρά μόνο όταν αποδοθεί δικαιοσύνη για τους αδικοχαμένους επιβάτες», επισημαίνει η πρόεδρος του συλλόγου.

Τέλος, η Μαρία Καρυστιανού σχολιάζει και την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει τον Κωνσταντίνο Τασούλα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Είναι προκλητική η επιβράβευση του κ. Τασούλα. Επί της ουσίας στέρησε το δικαίωμα και τη δυνατότητα που έχει ο κάθε πολίτης να κινηθεί νομικά εναντίον κάποιου πολιτικού, από τον οποίο έχει αδικηθεί. Με τις κινήσεις του συνέβαλε στην απόκρυψη της αλήθειας».

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη
Ζαχαράκη: «Το σχολείο δεν περιορίζεται στη μετάδοση γνώσεων»
Κριτική σκέψη στα σχολεία: Το πρόγραμμα που μαθαίνει στους μαθητές να ξεχωρίζουν την αλήθεια από την παραπληροφόρηση - Συνέδριο Υπουργείου Παιδείας:...
Ζαχαράκη: «Το σχολείο δεν περιορίζεται στη μετάδοση γνώσεων»
Αλέξης Τσίπρας
Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση Τσίπρα στο Χαλάνδρι – Σε τροχιά εξελίξεων η Κεντροαριστερά
Σεισμικές διεργασίες στην Κεντροαριστερά – Το Χαλάνδρι, ο Τσίπρας και το πολιτικό σταυροδρόμι του ΣΥΡΙΖΑ
Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση Τσίπρα στο Χαλάνδρι – Σε τροχιά εξελίξεων η Κεντροαριστερά
Μέλος της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης ο Ευρωπαίος Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας
ΔΠΘ: Επίτιμος Διδάκτορας ο Απόστολος Τζιτζικώστας
Μέλος της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης ο Ευρωπαίος Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολος Τζιτζικώστας
ΔΠΘ: Επίτιμος Διδάκτορας ο Απόστολος Τζιτζικώστας
syntaxi.jpg
Συντάξεις Ιουνίου 2026: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς – Όλες οι ημερομηνίες
Συντάξεις Ιουνίου 2026: Πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές – Όλες οι ημερομηνίες για ΕΦΚΑ και ταμεία
Συντάξεις Ιουνίου 2026: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς – Όλες οι ημερομηνίες