fakes
Τα οφέλη ενός δυνατού διατροφικού «ζευγαριού»

Είναι οι φακές με το ρύζι μια υγιεινή επιλογή; Πολλές έρευνες αναφέρουν ότι η κατανάλωση οσπρίων συμβάλλει στην αύξηση της μακροζωίας.

Οι φακές και το ρύζι παρέχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός, όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυλλικό οξύ, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και φυσικά χαμηλά λιπαρά.

Οι φακές βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης και στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Αν και το καστανό ρύζι έχει περισσότερα θρεπτικά στοιχεία από το λευκό ρύζι, το λευκό ρύζι παραμένει βασική τροφή σε πολλές χώρες, όπου η συχνότητα χρόνιων ασθενειών είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις δυτικές χώρες. Τα γεύματα που βασίζονται σε φυτικά συστατικά, όπως οι φακές με το ρύζι, θεωρούνται πολύ πιο υγιεινές επιλογές σε σχέση με την παραδοσιακή δυτική διατροφή, η οποία περιλαμβάνει κυρίως κρέας και γαλακτοκομικά.

Τα τρόφιμα που περιέχουν και τα 9 απαραίτητα αμινοξέα ονομάζονται πλήρεις πρωτεΐνες. Αντίθετα, τα τρόφιμα που στερούνται ενός ή περισσοτέρων απαραίτητων αμινοξέων θεωρούνται «ελλιπή».

Η συνδυασμένη κατανάλωση φακής και ρυζιού αποτελεί έναν «συμπληρωματικό» συνδυασμό πρωτεϊνών, καθώς το καθένα από αυτά περιέχει διαφορετικά αμινοξέα, και όταν συνδυάζονται, σχηματίζουν μια πλήρη πρωτεΐνη. Ωστόσο, η παλιά θεωρία ότι οι χορτοφάγοι πρέπει να καταναλώνουν ρύζι και όσπρια σε κάθε γεύμα για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε πρωτεΐνη έχει απορριφθεί. Σήμερα γνωρίζουμε ότι το ανθρώπινο σώμα μπορεί να λάβει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα από διαφορετικές τροφές που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αν και υπάρχουν πολλές συνταγές με φακές και ρύζι στο διαδίκτυο, η παρασκευή τους μαζί μπορεί να είναι δύσκολη λόγω των διαφορετικών χρόνων μαγειρέματος. Αν τα μαγειρέψετε μαζί σε μία κατσαρόλα, το ρύζι μπορεί να παραβράσει και να διαλυθεί πριν οι φακές γίνουν έτοιμες. Ο καλύτερος τρόπος είναι να μαγειρέψετε το ρύζι στον ατμό και να βράσετε τις φακές ξεχωριστά.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πάνος Ρούτσι - σε παράσταση του μουσικού σχολείου Λάρισας
Μουσικό Σχολείο Λάρισας: Τιμή στη μνήμη των 57 θυμάτων - Ρούτσι: «Με κορόιδεψαν για την εκταφή του παιδιού μου»
Συγκινητική η παράσταση του Μουσικού Σχολείου Λάρισας για τα Τέμπη
Μουσικό Σχολείο Λάρισας: Τιμή στη μνήμη των 57 θυμάτων - Ρούτσι: «Με κορόιδεψαν για την εκταφή του παιδιού μου»
δίκη για τα Τέμπη
Ξεκινά σήμερα Δευτέρα η δίκη για τα Τέμπη: Μια κοινωνία απέναντι στη μνήμη και την ευθύνη
Αρχίζει σήμερα στη Λάρισα η πολυαναμενόμενη δίκη για τα Τέμπη – Στο εδώλιο 36 άτομα
Ξεκινά σήμερα Δευτέρα η δίκη για τα Τέμπη: Μια κοινωνία απέναντι στη μνήμη και την ευθύνη