φάρ
Οι καταναλωτές δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσουν

Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε για την επικινδυνότητα σκευάσματος για την απώλεια βάρους που πωλείται σε διάφορους ιστότοπους.

Συγκεκριμένα αναφέρει «Τα αποτελέσματα εργαστηριακών ελέγχων για το προϊόν ItchaXS (κάψουλες), που προωθείται και πωλείται για απώλεια βάρους σε διάφορους ιστότοπους κατέδειξαν την δραστική φαρμακευτική ουσία FLUOXETINE, η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στα αναγραφόμενα συστατικά του συσκευάσματος και μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένη χορήγηση σε περιπτώσεις που αντενδείκνυται ή το προϊόν μπορεί να αλληλεπιδράσει με συγχορηγούμενα φάρμακα και να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του χρήστη».

Παράλληλα «επισημαίνεται ότι το προϊόν δεν έχει αξιολογηθεί ούτε για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητά του. καθιστώντας το επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους το σκεύασμα ItchaXS, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Κρίνεται σημαντικό να επισημαίνουμε για ακόμη μία φορά ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διωξεις
Εκπαιδευτικοί Λακωνίας: Κάλεσμα σε μαζική κινητοποίηση για τις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών
Στο επίκεντρο η υπεράσπιση της απεργίας–αποχής και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων του κλάδου
Εκπαιδευτικοί Λακωνίας: Κάλεσμα σε μαζική κινητοποίηση για τις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών
πανεπιστήμιο κρήτης
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Τελετουργικές πράξεις στην αρχαιοελληνική ποίηση της αρχαϊκής και κλασικής περιόδου»
Το συνέδριο θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 27 έως Κυριακή 29 Μαρτίου
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Τελετουργικές πράξεις στην αρχαιοελληνική ποίηση της αρχαϊκής και κλασικής περιόδου»
lisbon
Erasmus+: Στην Πορτογαλία εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά
Προετοιμάζεται η μαθητική κινητικότητα στη Λισαβόνα – Ενίσχυση συνεργασίας και ανταλλαγή καλών πρακτικών με ευρωπαϊκό προσανατολισμό
Erasmus+: Στην Πορτογαλία εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά