φάρ
Οι καταναλωτές δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσουν

Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε για την επικινδυνότητα σκευάσματος για την απώλεια βάρους που πωλείται σε διάφορους ιστότοπους.

Συγκεκριμένα αναφέρει «Τα αποτελέσματα εργαστηριακών ελέγχων για το προϊόν ItchaXS (κάψουλες), που προωθείται και πωλείται για απώλεια βάρους σε διάφορους ιστότοπους κατέδειξαν την δραστική φαρμακευτική ουσία FLUOXETINE, η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στα αναγραφόμενα συστατικά του συσκευάσματος και μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένη χορήγηση σε περιπτώσεις που αντενδείκνυται ή το προϊόν μπορεί να αλληλεπιδράσει με συγχορηγούμενα φάρμακα και να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του χρήστη».

Παράλληλα «επισημαίνεται ότι το προϊόν δεν έχει αξιολογηθεί ούτε για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητά του. καθιστώντας το επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους το σκεύασμα ItchaXS, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Κρίνεται σημαντικό να επισημαίνουμε για ακόμη μία φορά ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχαρακη
Συντάξεις εκπαιδευτικών: Στη Βουλή το υπέρογκο κόστος εξαγοράς πλασματικών ετών
Η Σοφία Ζαχαράκη δεν απάντησε στην ερώτηση σημειώνοντας ότι τα ερωτήματα δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας
Συντάξεις εκπαιδευτικών: Στη Βουλή το υπέρογκο κόστος εξαγοράς πλασματικών ετών
Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ΕΑΠ - Hellenic Open University
ΕΑΠ: 35 υποτροφίες σε κακοποιημένες γυναίκες, άστεγους και Ρομά
Οι υποτροφίες χορηγούνται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για την παρακολούθηση προγραμμάτων σπουδών το ακαδημαϊκό έτος 2026 - 2027
ΕΑΠ: 35 υποτροφίες σε κακοποιημένες γυναίκες, άστεγους και Ρομά