αστυ

Σοκ προκαλούν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την εμπλοκή αστυνομικών σε παράνομα κυκλώματα που παρέχουν προστασία σε οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες.

Η Αστυνόμος Β’ που φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, είναι η ίδια που το 2019 είχε βραβευτεί ως «Αστυνομικός της Χρονιάς» για τις επιτυχίες της στην υπηρεσία της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν, η Αστυνόμος επισκεπτόταν συχνά την οικία του 58χρονου αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, με τον οποίο συνεργαζόταν στενά. Κάθε μήνα, η Αστυνόμος έπαιρνε από 500 έως 2.500 ευρώ, ποσά που αφορούσαν προστασία για τους οίκους ανοχής και τις χαρτοπαικτικές λέσχες. Μάλιστα, έχει καταγραφεί σε βίντεο να βγαίνει από το σπίτι του αρχηγού με σακούλες, ενώ φαίνεται να παραλαμβάνει τα χρήματα που απαιτούνταν για την κάλυψη των δραστηριοτήτων της εγκληματικής οργάνωσης.

Η Αστυνόμος Β’, η οποία υπηρετούσε στην Οικονομική Αστυνομία και αργότερα μετατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, φέρεται να είχε διευκολύνει τη δράση του κυκλώματος, προστατεύοντας τους παράνομους οίκους ανοχής και τις χαρτοπαικτικές λέσχες από τους ελέγχους και ενημερώνοντας έγκαιρα τους εμπλεκόμενους για επικείμενους ελέγχους ή εφόδους. Εκτός από τη δωροδοκία και τη δωροληψία, η εγκληματική οργάνωση άνοιγε εικονικές εταιρείες για να πραγματοποιήσει ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και να εξαπατήσει το Δημόσιο μέσω επιστροφής ΦΠΑ.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αίσθηση, με τις αρχές να προχωρούν σε συλλήψεις 19 ατόμων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και τέσσερις αστυνομικοί, εκ των οποίων η Αστυνόμος Β’ και τρεις αστυνομικοί από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Στο μεταξύ, κυκλοφορούν πληροφορίες που αναφέρουν ότι ίσως εμπλέκονται και άλλοι αστυνομικοί στην υπόθεση.

Η αποκάλυψη αυτών των γεγονότων αποκαλύπτει το βάθος της διαφθοράς εντός της ΕΛ.ΑΣ., προκαλώντας σοβαρές αμφιβολίες για την ακεραιότητα και την αξιοπιστία των στελεχών της αστυνομίας. Ο αντίκτυπος αυτής της υπόθεσης είναι μεγάλος και αναμένονται περαιτέρω εξελίξεις στην έρευνα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο υφυπουργός Παιδείας, Νίκος Παπαϊωάννου
Κατατακτήριες εξετάσεις ΑΕΙ: Τέλος στην κάλυψη κενών θέσεων χωρίς τη «βάση»
Διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τη διαδικασία κατατακτηρίων εξετάσεων σε Τμήματα ή Μονοτμηματικές Σχολές των ΑΕΙ
Κατατακτήριες εξετάσεις ΑΕΙ: Τέλος στην κάλυψη κενών θέσεων χωρίς τη «βάση»
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Εκτός σχολικής μονάδας η διευθύντρια του ΕΠΑΛ Χαλανδρίου με απόφαση του Διευθυντή εκπαίδευσης
Aπόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, Νικόλαου Ζαρκαδούλα, χωρίς να δίνονται περαιτέρω διευκρινίσεις για τους λόγους της...
Εκτός σχολικής μονάδας η διευθύντρια του ΕΠΑΛ Χαλανδρίου με απόφαση του Διευθυντή εκπαίδευσης
kpg1_19.jpg
Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Αποτελέσματα των εξετάσεων περιόδου 2025Β
Περισσότεροι από 4.600 οι επιτυχόντες σε Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Τουρκικά
Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Αποτελέσματα των εξετάσεων περιόδου 2025Β
τάξη
Χωρίς επαρκή θέρμανση και βασικό εξοπλισμό τα σχολεία του Δήμου Νότιας Κέρκυρας
Σοβαρές ελλείψεις και επικίνδυνες υποδομές στα σχολεία της Νότιας Κέρκυρας καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί
Χωρίς επαρκή θέρμανση και βασικό εξοπλισμό τα σχολεία του Δήμου Νότιας Κέρκυρας