σπίτι
Η συγκεκριμένη συσκευή παραμένει συχνά ενεργοποιημένη για λόγους ευκολίας, προκαλώντας σημαντική σπατάλη ενέργειας

Η βασική συμβουλή για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας είναι να απενεργοποιείτε τις συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Παρ' όλα αυτά, πολλοί παραβλέπουν το πόσο επιζήμια μπορεί να είναι η λειτουργία συγκεκριμένων συσκευών όταν παραμένουν ανοιχτές ή συνδεδεμένες στην πρίζα, ακόμη και αν δεν χρησιμοποιούνται.

Δεν αναφερόμαστε μόνο στη «λανθάνουσα» κατανάλωση από τηλεοράσεις και φορτιστές, αλλά σε μια συσκευή που, αν παραμένει ενεργή, μπορεί να γίνει πραγματικός εχθρός του πορτοφολιού σας.

Το να αφήνετε τη συσκευή αυτή σε λειτουργία ενώ απουσιάζετε από το σπίτι, ακόμη και για λίγο, σημαίνει άσκοπη κατανάλωση ενέργειας με αρνητικές συνέπειες στο κόστος. Η απλή πράξη της αποσύνδεσής της μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Η «παγίδα» του θερμοσίφωνα

Η συσκευή που ευθύνεται για την υπέρμετρη κατανάλωση είναι ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας. Αν και απαραίτητος για την άνεση στο σπίτι, καταναλώνει μεγάλες ποσότητες ενέργειας για να διατηρεί το νερό ζεστό ανά πάσα στιγμή. Όταν μένει συνεχώς ενεργός, ιδίως σε περιόδους απουσίας σας, αυξάνει αισθητά τον λογαριασμό ρεύματος.

Η λύση; Απενεργοποιήστε τον θερμοσίφωνα όταν δεν τον χρειάζεστε, ειδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας ή όταν λείπετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτή η απλή κίνηση μπορεί να μειώσει την κατανάλωση, να προστατεύσει το σύστημα από βλάβες και να αποτρέψει δυσλειτουργίες που ενδέχεται να προκαλέσουν μεγαλύτερα προβλήματα. Οι ειδικοί προτείνουν να υιοθετήσετε πιο προσεκτικές συνήθειες, αποσυνδέοντας τη συσκευή κάθε φορά που φεύγετε από το σπίτι. Μια τόσο μικρή αλλαγή μπορεί να επιφέρει σημαντική εξοικονόμηση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μισ
Η ICE συνέλαβε 5χρονο μαθητή που επέστρεφε από νηπιαγωγείο στη Μινεσότα
Το παιδί τέθηκε υπό κράτηση μαζί με τον πατέρα του και μεταφέρθηκε σε κέντρο κράτησης στο Τέξας, στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε κατά τη...
Η ICE συνέλαβε 5χρονο μαθητή που επέστρεφε από νηπιαγωγείο στη Μινεσότα
Καταστροφές από την κακοκαιρία στην Άνω Γλυφάδα
«Δεν είναι έκπληξη, είναι αποτέλεσμα»: Η παρέμβαση καθηγητή του ΕΜΠ για τις πλημμύρες στην Αττική
Κακοκαιρία στην Αττική: Τι επισημαίνει ο Νίκος Μπελαβίλας για τις πλημμύρες
«Δεν είναι έκπληξη, είναι αποτέλεσμα»: Η παρέμβαση καθηγητή του ΕΜΠ για τις πλημμύρες στην Αττική
τριπολη πειθαρχικα
Μαχητική συγκέντρωση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου ενάντια στην κλιμάκωση των πειθαρχικών σε εκπαιδευτικούς
Οι απολογίες των τριών εκπαιδευτικών αναβλήθηκαν για τις 30 Ιανουαρίου, εξέλιξη που αντιμετωπίστηκε ως προσωρινή ανάσα, αλλά όχι ως λύση
Μαχητική συγκέντρωση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου ενάντια στην κλιμάκωση των πειθαρχικών σε εκπαιδευτικούς