WC
Η ορολογία αυτή έχει τις ρίζες της στους προηγούμενους αιώνες, καθώς παλαιότερα το μπάνιο και η τουαλέτα βρίσκονταν σε διαφορετικά δωμάτια

Στην Ελλάδα, ο όρος αυτός δεν χρησιμοποιείται μόνο όταν αναφερόμαστε στις τουαλέτες των μαγαζιών ή τις δημόσιες τουαλέτες, αλλά και στην τουαλέτα ενός σπιτιού που όμως δε διαθέτει ντουζ ή μπανιέρα.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του λεξικού του Cambridge, το «WC» είναι συντομογραφία των λέξεων «water» (νερό) και «closet» (ντουλάπα). Θα μεταφράζαμε δηλαδή τον όρο αυτό στα ελληνικά ως ντουλάπα νερού ή υγρή ντουλάπα.

Όπως αναφέρεται στο λεξικό, ο όρος αυτός χρησιμοποιείται για να περιγράψει «μια τουαλέτα ή ένα δωμάτιο το οποίο περιλαμβάνει μια τουαλέτα». Με λίγα λόγια, το συγκεκριμένο δωμάτιο έχει μια τουαλέτα, χωρίς όμως τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά ενός πλήρους μπάνιου, όπως είναι το ντουζ ή η μπανιέρα, αν και συχνά περιλαμβάνει έναν νιπτήραΗ ορολογία αυτή έχει τις ρίζες της στους προηγούμενους αιώνες, καθώς παλαιότερα το μπάνιο και η τουαλέτα βρίσκονταν σε διαφορετικά δωμάτια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη το 1945
Η Πρώτη Ελεύθερη Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη: Μια Γιορτή της Ελπίδας μέσα από τις Στάχτες του Πολέμου
Ο εορτασμός της πρώτης ελεύθερης Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη (1945)
Η Πρώτη Ελεύθερη Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη: Μια Γιορτή της Ελπίδας μέσα από τις Στάχτες του Πολέμου
nomiki
Υπουργείο Παιδείας για την άγρια επίθεση στη Νομική: "Φασιστικές πρακτικές"
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το υπουργείο "καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική εισβολή κουκουλοφόρων".
Υπουργείο Παιδείας για την άγρια επίθεση στη Νομική: "Φασιστικές πρακτικές"