Φορτιστής κινητού
Η ηλεκτρική ενέργεια είναι ακριβή, επομένως όλοι προσπαθούν να εξοικονομήσουν όσο το δυνατόν περισσότερη. Πολλοί ξεχνούν ένα πράγμα: το καλώδιο φόρτισης

Εάν το καλώδιο φόρτισης του smartphone είναι συνδεδεμένο στην πρίζα για αρκετές ώρες την ημέρα χωρίς να φορτίζετε τη σχετική συσκευή, τότε αυτό καταναλώνει έως και 2,5 κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας (kWh) ετησίως.

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα τροφοδοτικά, καταναλώνουν ηλεκτρισμό, ακόμα κι αν οι σχετικές συσκευές δεν είναι συνδεδεμένες ή ενεργοποιημένες. Γνωρίζουν όμως επίσης ότι ακόμη και ένα καλώδιο φόρτισης τρώει ρεύμα, ακόμα κι αν δεν είναι συνδεδεμένο κινητό τηλέφωνο σε αυτό για φόρτιση;

Σύμφωνα με κανονισμό της ΕΕ (Κανονισμός 2019/1782), τα τροφοδοτικά μπορούν να καταναλώνουν έως και 51 watt ηλεκτρικής ενέργειας. Σε κατάσταση αναμονής, η κατανάλωση ενέργειας των συσκευών μπορεί να είναι μόνο 0,3 watt.

Εάν το καλώδιο φόρτισης του smartphone είναι συνδεδεμένο στην πρίζα για αρκετές ώρες την ημέρα χωρίς να φορτίζετε τη σχετική συσκευή, τότε αυτό καταναλώνει έως και 2,5 κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας (kWh) ετησίως.

Αυτό μπορεί να ακούγεται σχετικά λίγο. Άλλωστε, με τιμή ρεύματος περίπου 40 σεντς ανά kWh, αυτό είναι μόνο ένα ευρώ. Αλλά με δύο ή τρία καλώδια φόρτισης που είναι πάντα συνδεδεμένα στο σπίτι, το όλο πράγμα αθροίζεται.

Επομένως, εάν συνδέσετε το καλώδιο φόρτισης στην πρίζα μόνο όταν φορτίζετε τη σχετική συσκευή, έχετε κάνει κάτι καλό τόσο για το πορτοφόλι σας όσο και για το περιβάλλον

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γυναικοκτονία
Γυναικοκτονία στο Χαλάνδρι: Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 28χρονου-“Τη σκότωσα γιατί μετέφερε λόγια στους φίλους μου”
Νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει το Χαλάνδρι – Θύμα 47χρονη γυναίκα, δράστης ο 28χρονος σύντροφός της
Γυναικοκτονία στο Χαλάνδρι: Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 28χρονου-“Τη σκότωσα γιατί μετέφερε λόγια στους φίλους μου”