mageirema
Τα 3 τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεστάνετε – «Αναπτύσσονται βακτήρια», προειδοποιεί διατροφολόγος

Σύμφωνα με ειδικούς, ορισμένα τρόφιμα είναι ασφαλή για ζέσταμα μόνο μία φορά, καθώς η επαναθέρμανση μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα υγείας. Οι χημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν κατά την επαναθέρμανση ενδέχεται να απελευθερώσουν τοξικές ουσίες, οι οποίες συνδέονται με ζημιές στα νεφρά. Επιπλέον, όταν τα τρόφιμα αφήνονται να κρυώσουν πριν ξαναζεσταθούν, αυξάνεται ο κίνδυνος ανάπτυξης βακτηρίων, όπως το E. coli και η Listeria.

Σε ανάρτησή της στο TikTok, η διατροφολόγος Harini Bala μοιράστηκε με το κοινό της τρία τρόφιμα που, σύμφωνα με την ίδια, δεν πρέπει να ξαναζεσταίνονται για λόγους υγείας:

Σπανάκι

Το σπανάκι περιέχει οξαλικό οξύ, το οποίο είναι ακίνδυνο όταν καταναλώνεται ωμό, αλλά γίνεται τοξικό όταν ξαναζεσταίνεται. Αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο σχηματισμού πέτρας στα νεφρά. Επίσης, τα νιτρικά στο σπανάκι μετατρέπονται σε νιτρώδη κατά την επαναθέρμανση, τα οποία συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης όγκων στο έντερο.

Τσάι

Το τσάι που ξαναζεσταίνεται μπορεί να αναπτύξει πιο πικρή γεύση λόγω της αύξησης των τανινών. Επίσης, ενδέχεται να ενεργοποιηθούν αδρανή βακτήρια που μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας.

Ρύζι

Το ρύζι θεωρείται το πιο επικίνδυνο τρόφιμο για επαναθέρμανση. Κατά την ψύξη του, μπορεί να φιλοξενήσει βακτήρια Bacillus cereus, τα οποία είναι ανθεκτικά στη θερμότητα και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά γαστρεντερικά προβλήματα. Για να περιορίσετε τον κίνδυνο, αποθηκεύστε το ρύζι μέσα σε δύο ώρες από το μαγείρεμα σε ψυγείο και σε αεροστεγές δοχείο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γιάννης Μάγγος
Γιάννης Μάγγος σε Χρυσοχοΐδη: «Γιατί τέτοια στοχοποίηση προς ένα πατέρα που ζητάει δικαιοσύνη;»
Ο Γιάννης Μάγγος καταγγέλλει πενταετή στοχοποίηση, βία και ψυχολογικό πόλεμο από τις αρχές, με μήνυση από καταδικασμένο αστυνομικό και συστηματική...
Γιάννης Μάγγος σε Χρυσοχοΐδη: «Γιατί τέτοια στοχοποίηση προς ένα πατέρα που ζητάει δικαιοσύνη;»
newsletters__taste the city new
Πανεπιστήμιο Πατρών: Welcome to UP 2025 & “Taste the City”: Οι πρωτοετείς φοιτητές ανακαλύπτουν τις γεύσεις της Πάτρας με ειδικές προσφορές
Welcome to UP 2025 & “Taste the City”: Οι πρωτοετείς φοιτητές ανακαλύπτουν τις γεύσεις της Πάτρας με ειδικές προσφορές
Πανεπιστήμιο Πατρών: Welcome to UP 2025 & “Taste the City”: Οι πρωτοετείς φοιτητές ανακαλύπτουν τις γεύσεις της Πάτρας με ειδικές προσφορές
ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΛΑΡΙΣΑ
Σοφία Ζαχαράκη: «Εγκαινιάζουμε το 8ο Επαγγελματικό Λύκειο Λάρισας, ένα σχολείο «δεύτερης ευκαιρίας» μέσα στις φυλακές»
8ο ΕΠΑ.Λ. Λάρισας: Το πρώτο επαγγελματικό λύκειο μέσα σε σωφρονιστικό κατάστημα
Σοφία Ζαχαράκη: «Εγκαινιάζουμε το 8ο Επαγγελματικό Λύκειο Λάρισας, ένα σχολείο «δεύτερης ευκαιρίας» μέσα στις φυλακές»
φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής, Καμπέρου Θανούλα – Δανάη, ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας χάλκινο μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων
Πανεπιστήμιο Πατρών: Εθνική διάκριση για τη Θανούλα Καμπέρου – Χάλκινο στους Βαλκανικούς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων
Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και διεθνής διάκριση για τη νεαρή αθλήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών
Πανεπιστήμιο Πατρών: Εθνική διάκριση για τη Θανούλα Καμπέρου – Χάλκινο στους Βαλκανικούς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων