atm_trapeza
Τι ισχύει με τη φορολόγηση των τραπεζών

Για τη μείωση κατά 50% στις προμήθειες των τραπεζών για πληρωμές και εμβάσματα, μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης (3/12).

Όπως επισήμανε ο υπουργός, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, τις επόμενες μέρες έρχονται παρεμβάσεις που θα καλύψουν αυτό που αισθάνεται η κοινή γνώμη στην Ελλάδα, «χωρίς να στέλνει αρνητικά μηνύματα στις αγορές».

Παράλληλα, όπως επισήμανε, «στόχος είναι να υιοθετηθούν στοχευμένες, ορθολογικές και αποτελεσματικές πολιτικές».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κωστής Χατζηδάκης ήδη από το καλοκαίρι είχε καλέσει τις ελληνικές τράπεζες να υιοθετήσουν πιο δίκαια συστήματα, με βάση τις πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών τραπεζών ή επιχειρήσεων με μεγάλα δίκτυα πελατών στην Ελλάδα, για να μην χρειαστεί κυβερνητική νομοθετική παρέμβαση.

Ενώ, νωρίτερα, τον Απρίλιο το ΥΠΕΘΟ είχε νομοθετήσει τη μείωση των προμηθειών κατά 50% στις μικρές συναλλαγές. Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην εφαρμογή του μέτρου για τη χρήση IRIS στις επιχειρήσεις, με μηδενική προμήθεια από τις τράπεζες.

Τι ισχύει με τη φορολόγηση των τραπεζών

«Οι τράπεζες φορολογούνται» ήδη και μάλιστα παραπάνω από τους υπόλοιπους δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, απαντώντας σε όσους κρίνουν αρνητικά τη δήλωση του πρωθυπουργού πως δεν θα υπάρξει έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, οι τράπεζες φορολογούνται μέσω του αναβαλλόμενου φόρου που διευθετεί παλιές εκκρεμότητες, της περασμένης δεκαετίας, με 29% επί των κερδών τους, αντί για 22%.

«Είναι μια υπόθεση αρκετά τεχνική» σημείωσε και πρόσθεσε, υπό αυτή την έννοια συμφέρει το Δημόσιο να είναι κερδοφόρες οι τράπεζες «για να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διαγωνισμός ΑΣΕΠ
Προκήρυξη ΑΣΕΠ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών στις ΑΣΤΕ 2025-2026
Η διαδικασία αφορά την κάλυψη έκτακτων εκπαιδευτικών αναγκών με ωριαία αντιμισθία και συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ)
Προκήρυξη ΑΣΕΠ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών στις ΑΣΤΕ 2025-2026
ftoxeia apognosi
Έρευνα MRB: Τα νοικοκυριά «λυγίζουν» οικονομικά μέσα σε 15 ημέρες – Το 80% κόβει τη διασκέδαση
Το εισόδημα «τελειώνει» πριν τον μήνα - Οι πρώτες περικοπές που κάνουν οι πολίτες
Έρευνα MRB: Τα νοικοκυριά «λυγίζουν» οικονομικά μέσα σε 15 ημέρες – Το 80% κόβει τη διασκέδαση