Ψητό κρέας
Συμβουλές για καλοφαγάδες

Ένα από τα πιο λαχταριστά φαγητά που κάθε ουρανίσκος εκτιμά ιδιαίτερα είναι οι καλοψημένες μπριζόλες. Ζεστές και ακαταμάχητες, προσφέρουν δυνατές γαστρονομικές συγκινήσεις ειδικά αν έχουν ψηθεί σωστά.

Το σωστό ψήσιμο της μπριζόλας είναι μια τέχνη στην οποία οι σεφ ανά τον κόσμο προσπαθούν να αριστεύσουν. Δεν είναι εύκολο και σίγουρα δεν αρκεί απλώς να ρίξετε ένα κομμάτι κρέας στη φωτιά. Χρειάζεται σωστή προετοιμασία και υπομονή, αλλά και διάθεση να δημιουργήσετε κάτι νόστιμο και φτιαγμένο στην εντέλεια. Μάλιστα, δε θέλει πολύ χρόνο, απλώς τις σωστές κινήσεις.

Τι πρέπει να κάνετε

1.Βγάλτε την μπριζόλα από το ψυγείο και αφήστε τη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά, όσο προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.

2. Πάρτε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και πιέστε ελαφρά και τις δύο μεριές της μπριζόλας για να φύγει η περιττή υγρασία. Ύστερα αλείψτε τις μπριζόλες με λάδι και από τις δύο μεριές και στη συνέχεια ξεκινήστε το seasoning. Ρίξτε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σκόρδο.

3. Βάλτε το ταψί στο φούρνο που προθερμαίνεται, ώστε να είναι καυτό όταν προσθέσετε τις μπριζόλες. Αυτό θα δημιουργήσει τη λαχταριστή κρούστα που τόσο επιθυμείτε, όταν η μπριζόλα έρθει σε επαφή με το ταψί. Εναλλακτικά, βάλτε την μπριζόλα σε ένα καυτό τηγάνι για 1 λεπτό την κάθε πλευρά (μέχρι να μπορείτε να τη γυρίσετε εύκολα). Στο delish.com διαβάσαμε ότι αν η μπριζόλα είναι λεπτή, μπορείτε να αποφύγετε αυτό το βήμα, αφού το ψήσιμο στη λειτουργία σχάρας του φούρνου θα δημιουργήσει αυτήν την υφή.

4. Ύστερα βάλτε τη στο φούρνο, για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο. Αφήστε την για 4-6 λεπτά και ύστερα γυρίστε πλευρά. Επαναλάβετε όσες φορές χρειάζεται, ανάλογα με το πόσο καλοψημένο θέλετε το κρέας -κόψτε το για να δείτε το χρώμα στη μέση.

5. Μόλις τη βγάλετε από τον φούρνο, αφήστε τη να «ξεκουραστεί» για λίγα λεπτά. Αν την κόψετε κατευθείαν θα χάσει όλα τα αρώματα και τα ζουμιά της.

6. Μόλις σερβιριστεί η μπριζόλα, κόψτε τη στην αντίθετη φορά με αυτή των ινών του κρέατος και σε λεπτές φέτες, ώστε κάθε κομμάτι που τρώτε να παραμείνει μαλακό και ζουμερό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λιβυη
Συναγερμός στην Τουρκία από την εξαφάνιση λίαρ τζετ με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης
Το περιστατικό κινητοποίησε άμεσα τις τουρκικές αρχές, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και των...
Συναγερμός στην Τουρκία από την εξαφάνιση λίαρ τζετ με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης
Πινακίδα για τον Δακτύλιο στην Αθήνα
Τι ισχύει τελικά με τον Δακτύλιο την περίοδο των γιορτών - Τα πρόστιμα και οι κυρώσεις
Παρά τις αργίες, οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς το μέτρο δεν αναστέλλεται συνολικά τις γιορτές και οι παραβάσεις...
Τι ισχύει τελικά με τον Δακτύλιο την περίοδο των γιορτών - Τα πρόστιμα και οι κυρώσεις
φιλολογοι
ΠΥΣΠΕ Α΄Αθήνας: Μονιμοποιήσεις, μεταθέσεις και αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών στο επίκεντρο
Εκπαιδευτικά ζητήματα και υπηρεσιακές μεταβολές στη συνεδρίαση στις 22 Δεκεμβρίου
ΠΥΣΠΕ Α΄Αθήνας: Μονιμοποιήσεις, μεταθέσεις και αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών στο επίκεντρο
εστια
Οξύ το πρόβλημα φοιτητικής στέγασης στην Ξάνθη – Καταγγελίες για εξώσεις και άδειες εστίες
Λιγότερο από το 6% των φοιτητών στις εστίες: Αδιέξοδο για τη στέγαση στο ΔΠΘ
Οξύ το πρόβλημα φοιτητικής στέγασης στην Ξάνθη – Καταγγελίες για εξώσεις και άδειες εστίες