Τροφή για κατοικίδια
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο πραγματικός λόγος που δεν πρέπει ποτέ να βάζουμε τη τροφή για τα κατοικίδια μας σε πλαστικό μπολ

Ένας ΤikToker αποκάλυψε σε βίντεο που έχει γίνει viral το λόγο που δεν πρέπει να τοποθετούμε τις κροκέτες των κατοικιδίων μας σε πλαστικά μπολ.

«Εάν δεν αγοράσετε ένα ασφαλές δοχείο για τρόφιμα και αντί αυτού ένα κοινό πλαστικό μπολ, τα χημικά από το πλαστικό μπορούν στην πραγματικότητα να εισχωρήσουν στην τροφή των κατοικίδιων ζώων σας», τόνισε.

Οι κτηνίατροι συμφωνούν. Τα πλαστικά δοχεία που δεν είναι ασφαλή για τρόφιμα μπορούν να διαρρεύσουν μικροπλαστικά και επιβλαβείς τοξίνες στην κροκέτα, ειδικά αν η κροκέτα παραμείνει στο δοχείο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για το λόγο αυτό, είναι καλύτερο να βρείτε ένα αεροστεγές δοχείο που δεν είναι φτιαγμένο από πλαστικό. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θα πρέπει να προτιμήσουν ένα ανοξείδωτο ατσάλι ή να διατηρήσουν την τροφή στην αρχική της σακούλα μέσα στο πλαστικό δοχείο.

Ακόμη προειδοποιεί να μην προσθέτουμε στην παλιά τροφή, καινούργια, αναφέροντας πως μόλις εκτεθεί στον αέρα, το φαγητό αναπτύσσει μολυσματικούς παράγοντες που μπορούν τελικά να μολύνουν το νέο φαγητό που προστίθεται από πάνω του. Για το λόγο αυτό, είναι καλύτερο να καταναλώνετε όλη την εναπομείνασα παλιά τροφή πριν ανοίξετε μια νέα σακούλα με κροκέτες.

 

 

 

@thebkpets

The SHOCKING Truth About Storing Kibble #thebkpets

♬ original sound - The BK Pets | Dog & Cat Tips

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοί
Παύση διευθυντή Γυμνασίου στο Μαρούσι για λόγους που σχετίζονται με την πλημμελή άσκηση των υπηρεσιακών του καθηκόντων
Απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του Διευθυντής Γυμνασίου στο Μαρούσι με ομόφωνη γνωμοδότηση του ΑΠΥΣΔΕ Αττικής
Παύση διευθυντή Γυμνασίου στο Μαρούσι για λόγους που σχετίζονται με την πλημμελή άσκηση των υπηρεσιακών του καθηκόντων