Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αυτό είναι το SMS που θα λαμβάνουν στο κινητό τους οι παραβάτες οδηγοί

Το νέο σχέδιο για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας με την εγκατάσταση 1.388 νέων καμερών στην Αττική στοχεύει στην καταγραφή και τιμωρία των τροχαίων παραβάσεων μέσω ψηφιακών μέσων.

Οι κάμερες θα επιτηρούν παραβάσεις όπως η παραβίαση κόκκινου φωτεινού σηματοδότη, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους, ενώ το νέο σύστημα θα στέλνει ειδοποιήσεις στους παραβάτες μέσω SMS σε πραγματικό χρόνο. Αυτές οι ειδοποιήσεις θα περιλαμβάνουν την τοποθεσία και ώρα της παράβασης, καθώς και τον κωδικό του συμβάντος.

Οι παραβάσεις θα καταγράφονται ψηφιακά, με τα πρόστιμα να αποστέλλονται στην προσωπική θυρίδα του πολίτη μέσω του gov.gr, ενώ οι παραβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ένσταση ηλεκτρονικά. Το σύστημα θα συνδέεται και με το point system και θα μπορεί να αφαιρεί ηλεκτρονικά διπλώματα σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων παραβάσεων.

troxaia

Σε περίπτωση ληξιπρόθεσμων προστίμων, τα χρέη θα μεταφέρονται στην ΑΑΔΕ. Ο στόχος του συστήματος είναι να επιταχύνει τη διαδικασία πληρωμής των προστίμων, περιορίζοντας τη καθυστέρηση που υπήρχε μέχρι σήμερα.

Η ολοκλήρωση του νέου πληροφοριακού συστήματος αναμένεται το καλοκαίρι του 2025, με την υπογραφή της σύμβασης για τις κάμερες να προβλέπεται για τα μέσα του 2024.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κωνσταντίνος Βλάσης
Κ. Βλάσης: Σε ισχύ προσεχώς το Π.Δ. για τους καλλιτέχνες εκπαιδευτικούς
Εξισώνονται άμεσα μισθολογικά με την κατηγορία ΤΕ οι απόφοιτοι των Ανώτερων Σχολών Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης
Κ. Βλάσης: Σε ισχύ προσεχώς το Π.Δ. για τους καλλιτέχνες εκπαιδευτικούς
Κωνσταντίνος Βλάσης
K. Βλάσης (υφυπ. Παιδείας): Έρχεται ρύθμιση για τις άδειες ανατροφής εκπαιδευτικών
Βλάσης για άδειες ανατροφής εκπαιδευτικών: Έρχεται νέα υπεύθυνη ρύθμιση, μην αμελήσετε τις αιτήσεις έως 31 Μαΐου
K. Βλάσης (υφυπ. Παιδείας): Έρχεται ρύθμιση για τις άδειες ανατροφής εκπαιδευτικών