Monimoi dikastiria
Τα αποτελέσματα αφορούν τον γραπτό και προφορικό διαγωνισμό που πραγματοποίησε η ΕΣΔΙ για την εισαγωγή 350 δικαστικών υπάλληλων που θα λάβουν θέσεις δικαστικών γραμματέων

Ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα του Γ΄ εισαγωγικού διαγωνισμού δικαστικών υπαλλήλων του κλάδου Γραμματέων για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) από την  Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

Τα αποτελέσματα αφορούν τον γραπτό και προφορικό διαγωνισμό που πραγματοποίησε η ΕΣΔΙ για την εισαγωγή 350 δικαστικών υπάλληλων που θα λάβουν θέσεις δικαστικών γραμματέων. 

Στον πίνακα επιτυχόντων εμφανίζονται, με σειρά κατάταξη, 709 επιτυχόντες υποψήφιοι του κλάδου ΠΕ και 122 επιτυχόντες υποψήφιοι του κλάδου ΤΕ. Από αυτούς θα απορροφηθούν από την ΕΣΔΙ οι πρώτοι των πρώτων μέχρι να καλυφθούν οι προκηρυσσόμενες θέσεις. 

Δείτε εδώ τον πίνακα με τα αποτελέσματα ΠΕ

Δείτε εδώ τον πίνακα με τα αποτελέσματα ΤΕ

Έρχεται νέος διαγωνισμός με 272 θέσεις γραμματέων στα Δικαστήρια

Νέος διαγωνισμός (προφορικός και γραπτός) πρόκειται να πραγματοποιηθεί εντός του 2025 για την κάλυψη 272 νέων θέσεων δικαστικών γραμματέων. Την είδηση αποκάλυψε το Proson.gr ήδη από τον Οκτώβριο, όταν οι αρμόδιοι υπουργοί παρουσίασαν τον προγραμματισμό προσλήψεων του 2025.

Οι προσλήψεις των δικαστικών γραμματέων γίνονται βάσει γραπτού και προφορικού διαγωνισμού που προκηρύσσει μία φορά τον χρόνο η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (ΕΣΔΙ). Οι υποψήφιοι δίνουν εξετάσεις προκειμένου να εκπαιδευτούν και να καταλάβουν θέσεις δικαστικών υπαλλήλων του κλάδου Γραμματέων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στα Πολιτικά και Ποινικά Δικαστήρια, τις Εισαγγελίες, στα Τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια ή στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Στον διαγωνισμό μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή απόφοιτοι από οποιοδήποτε ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς και απόφοιτοι λυκείου. 

Ο διαγωνισμός διενεργείται παραδοσιακά σε δύο στάδια: Το πρώτο στάδιο των γραπτών εξετάσεων διενεργείται το καλοκαίρι (Ιούνιο ή Ιούλιο) στη Θεσσαλονίκη και το δεύτερο, λίγους μήνες μετά, στην Αθήνα.

Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει γραπτή εξέταση, με τη μορφή γραπτού δοκιμίου ή θεμάτων πολλαπλής επιλογής, στα εξής αντικείμενα:

  1. Θέμα γενικής παιδείας
  2. Θέμα σχετικό με την οργάνωση και λειτουργία των δικαστηρίων και των εισαγγελιών που περιλαμβάνει στοιχεία του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων, του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών, όπως ισχύουν και του Οργανικού Νόμου του Ελεγκτικού Συνέδριο
  3. Στοιχεία δικαίου, ιδίως συνταγματικού και δικονομικού

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

stratiotiki-thiteia.jpg
Τέσσερις στρατιώτες στο νοσοκομείο από κεραυνό που έπεσε σε στρατόπεδο του Μεσολογγίου
Το συμβάν, που καταγράφηκε το απόγευμα της Παρασκευής 28 Νοεμβρίου, προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στις στρατιωτικές αρχές και στην τοπική κοινωνία
Τέσσερις στρατιώτες στο νοσοκομείο από κεραυνό που έπεσε σε στρατόπεδο του Μεσολογγίου
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Πρόγραμμα οκρωμοσιών Προπτυχιακών & Μεταπτυχιακών φοιτητών
Πρόγραμμα Ορκωμοσιών Προπτυχιακών & Μεταπτυχιακών Φοιτητών Ιονίου Πανεπιστημίου περιόδου Δεκεμβρίου 2025 σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο
Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Πρόγραμμα οκρωμοσιών Προπτυχιακών & Μεταπτυχιακών φοιτητών
Κυριακή Γρίβα
Κυριακή Γρίβα: Ελεύθερη με όρους η επόπτρια του ΑΤ Αγίων Αναργύρων – «Δεν αντιλήφθηκα να υπάρχει κάποιος κίνδυνος»
Γυναικοκτονία: Ελεύθερη η επόπτρια του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων μετά την απολογία της – Οι ευθύνες της μοιραίας νύχτας για την Κυριακή Γρίβα
Κυριακή Γρίβα: Ελεύθερη με όρους η επόπτρια του ΑΤ Αγίων Αναργύρων – «Δεν αντιλήφθηκα να υπάρχει κάποιος κίνδυνος»