Σαμαράς - Μητσοτάκης
Μητσοτάκης για διαγραφή Σαμαρά: «Έχουμε άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία»

Tο μήνυμα ότι στην Ελλάδα η κυβερνητική πλειοψηφία είναι σταθερή και ότι είναι προσωπική του δέσμευση η διεξαγωγή εκλογών το 2027 έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση που είχε σήμερα, Δευτέρα, το μεσημέρι με τη δημοσιογράφο Φρανσίν Λάκουα, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Bloomberg με τίτλο «The New Era of Greek Banking».

«Εχουμε 2,5 χρόνια με βάση τη λαϊκή εντολή για να υλοποιήσουμε τις πολιτικές μας», τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς για τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, ο πρωθυπουργός απάντησε «αυτό που έγινε, έγινε. Η απόφαση εξηγήθηκε σαφώς, η δουλειά μου είναι να βλέπω στο μέλλον. Εχουμε μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Το τελευταίο που θέλουμε είναι να παίξουμε με την κυβερνητική σταθερότητα. Είναι μια λυπηρή και απόφαση “μια κι έξω” (one off στο πρωτότυπο). Την αφήνουμε πίσω μας».

Η Ελλάδα θα αποπληρώσει πρόωρα, το 2025, ακόμα 5 δισεκατομμύρια ευρώ που είχε δανειστεί στο πλαίσιο του πρώτου μνημονίου, ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο εκδήλωσης. «Τα συγκεκριμένα δάνεια είναι προγραμματισμένο να ωριμάσουν μεταξύ 2033 και 2042», πρόσθεσε.

«Η νέα πρόωρη αποπληρωμή, σε συνέχεια της πρόωρης εξόφλησης δανείων ύψους 8 δισ. ευρώ από το πρώτο μνημόνιο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις αγορές σχετικά με την προσήλωση της Ελλάδας στη δημοσιονομική σταθερότητα και τη μείωση του δημόσιου χρέους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κωνσταντίνος Σινάνης
25η Μαρτίου: Ο δήμαρχος του Άη Στράτη στην παρέλαση μετά τη μάχη με τον καρκίνο
Κωνσταντίνος Σινάνης: Ο Δήμαρχος-μαχητής στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου – «Νίκησα τον όγκο, προσέχετε την πρόληψη»
25η Μαρτίου: Ο δήμαρχος του Άη Στράτη στην παρέλαση μετά τη μάχη με τον καρκίνο
εκπαίδευση
Αξιολόγηση: Στο Πειθαρχικό εκπαιδευτικοί στη Λακωνία για συμμετοχή σε απεργία – αποχή
Αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από εκπαιδευτικούς φορείς που κάνουν λόγο για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης
Αξιολόγηση: Στο Πειθαρχικό εκπαιδευτικοί στη Λακωνία για συμμετοχή σε απεργία – αποχή