Σαμαράς - Μητσοτάκης
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μητσοτάκης για διαγραφή Σαμαρά: «Έχουμε άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία»

Tο μήνυμα ότι στην Ελλάδα η κυβερνητική πλειοψηφία είναι σταθερή και ότι είναι προσωπική του δέσμευση η διεξαγωγή εκλογών το 2027 έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση που είχε σήμερα, Δευτέρα, το μεσημέρι με τη δημοσιογράφο Φρανσίν Λάκουα, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Bloomberg με τίτλο «The New Era of Greek Banking».

«Εχουμε 2,5 χρόνια με βάση τη λαϊκή εντολή για να υλοποιήσουμε τις πολιτικές μας», τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς για τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, ο πρωθυπουργός απάντησε «αυτό που έγινε, έγινε. Η απόφαση εξηγήθηκε σαφώς, η δουλειά μου είναι να βλέπω στο μέλλον. Εχουμε μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Το τελευταίο που θέλουμε είναι να παίξουμε με την κυβερνητική σταθερότητα. Είναι μια λυπηρή και απόφαση “μια κι έξω” (one off στο πρωτότυπο). Την αφήνουμε πίσω μας».

Η Ελλάδα θα αποπληρώσει πρόωρα, το 2025, ακόμα 5 δισεκατομμύρια ευρώ που είχε δανειστεί στο πλαίσιο του πρώτου μνημονίου, ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο εκδήλωσης. «Τα συγκεκριμένα δάνεια είναι προγραμματισμένο να ωριμάσουν μεταξύ 2033 και 2042», πρόσθεσε.

«Η νέα πρόωρη αποπληρωμή, σε συνέχεια της πρόωρης εξόφλησης δανείων ύψους 8 δισ. ευρώ από το πρώτο μνημόνιο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις αγορές σχετικά με την προσήλωση της Ελλάδας στη δημοσιονομική σταθερότητα και τη μείωση του δημόσιου χρέους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημοσ
Δημοσκόπηση GPO: Δεύτερος ο Τσίπρας με 13,2%, τέταρτη η Καρυστιανού - Το 69,1% ζητά αλλαγή κυβέρνησης
Δημοσκόπηση GPO: Πτώση της ΝΔ και εδραίωση Τσίπρα και Καρυστιανού στο πολιτικό σκηνικό
Δημοσκόπηση GPO: Δεύτερος ο Τσίπρας με 13,2%, τέταρτη η Καρυστιανού - Το 69,1% ζητά αλλαγή κυβέρνησης
απθ
ΑΠΘ: Στο κενό η απόπειρα δίωξης εκλεγμένων φοιτητών της Ιατρικής μετά από μαζικές αντιδράσεις
Μπλόκο των φοιτητικών συλλόγων στην ΕΔΕ κατά συνδικαλιστών του ΑΠΘ
ΑΠΘ: Στο κενό η απόπειρα δίωξης εκλεγμένων φοιτητών της Ιατρικής μετά από μαζικές αντιδράσεις
Πολυτεχνείο Κρήτης
Πολυτεχνείο Κρήτης: Κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων ενάντια σε πειθαρχικές διώξεις εκλεγμένων μελών
Στους δρόμους οι φοιτητικοί σύλλογοι ενάντια σε πειθαρχικές διώξεις στο Πολυτεχνείο Κρήτης
Πολυτεχνείο Κρήτης: Κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων ενάντια σε πειθαρχικές διώξεις εκλεγμένων μελών