Σαμαράς - Μητσοτάκης
Μητσοτάκης για διαγραφή Σαμαρά: «Έχουμε άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία»

Tο μήνυμα ότι στην Ελλάδα η κυβερνητική πλειοψηφία είναι σταθερή και ότι είναι προσωπική του δέσμευση η διεξαγωγή εκλογών το 2027 έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση που είχε σήμερα, Δευτέρα, το μεσημέρι με τη δημοσιογράφο Φρανσίν Λάκουα, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Bloomberg με τίτλο «The New Era of Greek Banking».

«Εχουμε 2,5 χρόνια με βάση τη λαϊκή εντολή για να υλοποιήσουμε τις πολιτικές μας», τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς για τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, ο πρωθυπουργός απάντησε «αυτό που έγινε, έγινε. Η απόφαση εξηγήθηκε σαφώς, η δουλειά μου είναι να βλέπω στο μέλλον. Εχουμε μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Το τελευταίο που θέλουμε είναι να παίξουμε με την κυβερνητική σταθερότητα. Είναι μια λυπηρή και απόφαση “μια κι έξω” (one off στο πρωτότυπο). Την αφήνουμε πίσω μας».

Η Ελλάδα θα αποπληρώσει πρόωρα, το 2025, ακόμα 5 δισεκατομμύρια ευρώ που είχε δανειστεί στο πλαίσιο του πρώτου μνημονίου, ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο εκδήλωσης. «Τα συγκεκριμένα δάνεια είναι προγραμματισμένο να ωριμάσουν μεταξύ 2033 και 2042», πρόσθεσε.

«Η νέα πρόωρη αποπληρωμή, σε συνέχεια της πρόωρης εξόφλησης δανείων ύψους 8 δισ. ευρώ από το πρώτο μνημόνιο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις αγορές σχετικά με την προσήλωση της Ελλάδας στη δημοσιονομική σταθερότητα και τη μείωση του δημόσιου χρέους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εισαγωγη
Περίοδος αιτήσεων για την εισαγωγή στην α΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας
Έως τις 2 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων – Δωρεάν φοίτηση, μεταφορά και ολοκληρωμένη μουσική και γενική παιδεία για τους μαθητές
Περίοδος αιτήσεων για την εισαγωγή στην α΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας
εκπαιδευση
Β' φάση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»: Η λίστα με όλα τα σχολεία στα οποία θα γίνει ανακαίνιση
Υπογραφή της σύμβασης της Β΄ Φάσης του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» για την ανακαίνιση 238 Σχολικών Κτιρίων - Η λίστα με όλα τα σχολεία
Β' φάση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»: Η λίστα με όλα τα σχολεία στα οποία θα γίνει ανακαίνιση
Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλάει και πίσω φαίνεται λογότυπο του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης: Ανοιχτό προσκλητήριο στις «υγιείς δυνάμεις» για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ
Σε εκλογική ετοιμότητα η Χαριλάου Τρικούπη – Συνεδρίασε η Επιτροπή Ψηφοδελτίων
Νίκος Ανδρουλάκης: Ανοιχτό προσκλητήριο στις «υγιείς δυνάμεις» για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ