ziakopoulos
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο τέως διευθυντής της ΕΜΥ κατά των έκτακτων δελτίων καιρού - «Η αξιοπιστία πρέπει να διαφυλάσσεται, γιατί όταν θα έρθει ένα πραγματικά ακραίο γεγονός»

Καυστική ανάρτηση από τον τέως διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, σχετικά με τα έκτακτα δελτία καιρού

Στα έκτακτα δελτίο επιδείνωσης του καιρού αναφέρεται σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα ο γνωστός μετεωρολόγος Δημήτρης Ζιακόπουλος. Ο τέως διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για υπερβολές και διαφωνεί ανοικτά με τον τρόπο που μεταδίδονται τα νεότερα στοιχεία για την πορεία της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «θεωρώ ότι η αξιοπιστία πρέπει να διαφυλάσσεται, γιατί όταν θα έρθει ένα πραγματικά ακραίο γεγονός, δεν θα μας πιστεύει κανένας».

Η ανάρτηση του Δημήτρη Ζιακόπουλου

«Η προχθεσινή μου ανάρτηση με την εικόνα της ήθελε να τονίσει το πόσο καλοδεχούμενες είναι οι βροχές αυτή την εποχή και με τον τίτλο της να διευκρινίσει ότι δεν θα πνιγούμε.

Προφανώς τα εικοσιτετράωρα ύψη βροχής που σημειώθηκαν στις Δ-ΝΔ περιοχές της χώρας ήταν μεγάλα (για Νοέμβριο μήνα όχι και τόσο μεγάλα), αλλά δεν είναι αυτά που δημιουργούν τις αιφνίδιες πλημμύρες.

Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι στον Πύργο της Ηλείας, που σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη, η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε πέντε μόλις περιπτώσεις άντλησης υδάτων.

Έχω τονίσει και άλλη φορά ότι στην αντιμετώπιση μιας κακοκαιρίας αναφορικά με το θέμα της έκδοσης προειδοποιήσεων δεν είμαι του ''κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε''. Θεωρώ ότι η αξιοπιστία πρέπει να διαφυλάσσεται, γιατί όταν θα έρθει ένα πραγματικά ακραίο γεγονός, δεν θα μας πιστεύει κανένας. Κάποιοι διαφωνούν, αλλά αυτός είμαι και αυτό το έχω πληρώσει με πολλές νύχτες ξαγρύπνιας και αγωνίας στην ΕΜΥ και εκτός αυτής.

Μπροστά μας έχουμε ένα τριήμερο αξιόλογων καιρικών φαινομένων, κάποια από τα οποία μπορεί να είναι έντονα. Τι κάνουμε; Εκδίδουμε προειδοποίηση μεγάλης διάρκειας και ησυχάζουμε; Κατά τη γνώμη μου, όχι. Αξιολογούμε καθημερινά την κατάσταση -χωρίς υπερβολές για να είμαστε στην επικαιρότητα- προσπαθώντας να ξεχωρίσουμε το πραγματικά επικίνδυνο.

Όσο για τον σημερινό καιρό, νομίζω ότι στη Δ. Ελλάδα οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες θα συνεχιστούν, χωρίς όμως ακραίες εντάσεις. Τοπικά φαινόμενα μικρότερης έντασης αναμένονται και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα (εξαιρουμένων των βορειότερων περιοχών της ) και το ΒΔ Αιγαίο».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχαρακη
Σοφία Ζαχαράκη: 67 ερωταπαντήσεις για τις Συμπράξεις Ερευνητικής Αριστείας στα ΑΕΙ (SUB1.1)
Πράσινο φως για τον Οδηγό Υλοποίησης των «Συμπράξεων Ερευνητικής Αριστείας» - Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις
Σοφία Ζαχαράκη: 67 ερωταπαντήσεις για τις Συμπράξεις Ερευνητικής Αριστείας στα ΑΕΙ (SUB1.1)
συντα
Συντάξεις χηρείας: Σοκ για 350.000 δικαιούχους μετά την απόφαση του ΣτΕ – Έρχονται περικοπές στο μισό
Συντάξεις χηρείας και ορφανίας: Πώς η κατάργηση της δεύτερης εθνικής σύνταξης οδηγεί σε φτωχοποίηση χιλιάδες δικαιούχους
Συντάξεις χηρείας: Σοκ για 350.000 δικαιούχους μετά την απόφαση του ΣτΕ – Έρχονται περικοπές στο μισό
Ένα σοκαριστικό περιστατικό με θύμα μια μητέρα τριών παιδιών σημειώθηκε στην Πάτρα και συγκεκριμένα στα σύνορα ανάμεσα σε Νέο Σούλι και Ριγανόκαμπο.
Πάτρα: Άγρια επίθεση με ξύλα και πέτρες σε μητέρα τριών παιδιών - Την πέταξαν σε χαντάκι
«Πονάω σε όλο μου το κορμί. Εχω μώλωπες σε χέρια, πλάτη και πόδια» λέει η μητέρα και πρώην πρωταθλήτρια στίβου
Πάτρα: Άγρια επίθεση με ξύλα και πέτρες σε μητέρα τριών παιδιών - Την πέταξαν σε χαντάκι
λεφτ
Αντιδράσεις για το «μοντέλο κοστολόγησης» στα σχολεία: Στα κάγκελα οι εκπαιδευτικοί για τους δημοσιονομικούς δείκτες
Σχολική αυτονομία ή μετακύλιση κόστους; Η κριτική των δασκάλων στα κυβερνητικά σχέδια για τα έξοδα των σχολικών μονάδων
Αντιδράσεις για το «μοντέλο κοστολόγησης» στα σχολεία: Στα κάγκελα οι εκπαιδευτικοί για τους δημοσιονομικούς δείκτες