αντώνης δημητρίου
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 57 ετών , ο Αντώνης Δημητρίου ο κιθαρίστας των Ενδελέχεια και επί σειρά ετών ραδιοφωνικός παραγωγός του Kosmos της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Με μεγάλη θλίψη ο κόσμος της ελληνικής ροκ και του ραδιοφώνου αποχαιρετά τον Αντώνη Δημητρίου, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στη μουσική και τον πολιτισμό.

Την είδηση έκανε γνωστή ο ξάδερφός του, Γρηγόρης Ψαριανός, ο γνωστός πολιτικός και ραδιοφωνικός παραγωγός, με ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα σήμερα τα ξημερώματα: «Γιατί ρε Αντώνη, γιατί; Έφυγε σήμερα το ξαδερφάκι μου, ο γλυκός μας Αντώνης Δημητρίου».

Ο Αντώνης Δημητρίου γεννήθηκε στο Νέο Κόσμο, στην ιστορική περιοχή Δουργούτι τη γειτονιά των Αρμενίων προσφύγων, και από πολύ νωρίς άρχισε να παίζει κιθάραμ ενώ στην ουσία αφιέρωσε τη ζωή του στη μουσική, που ήταν και η μεγάλη αγάπη του.

Στη δεκαετία του 1990 έγινε ιδρυτικό μέλος των Ενδελέχεια που άφησαν πίσω τους 8 στούντιο άλμπουμ, ένα E.P. και δύο συλλογές.

Τα τελευταία χρόνια δημιούργησε το δικό του συγκρότημα, τους Sugar, όπου τραγουδούσε και έπαιζε κιθάρα, παράλληλα με τις ραδιοφωνικές του εκπομπές. Στο πρώτο τους άλμπουμ συνεργάστηκε με τον Λάκη Παπαδόπουλο και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Ολόκληρη η οικογένεια, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα του, ανήκε στον ΕΛΑΣ. Ο θείος του, Δημήτρης Δημητρίου, γνωστός ως Νικηφόρος κατά τη διάρκεια της αντίστασης, υπήρξε αξιωματικός και σημαντική φιγούρα στην επιτυχημένη ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου, καθώς και στενός συνεργάτης του Άρη.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές εξετάσεις 2026
Θέμα Έκθεσης ΕΠΑΛ 2026: Οι νέοι, τα όνειρα και τα απαραίτητα εφόδια σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο
Πανελλαδικές 2026 - ΕΠΑΛ: Το μπάσκετ ως «μοντέλο ζωής» και τα εφόδια των νέων σε έναν κόσμο που αλλάζει το θέμα της Έκθεσης
Θέμα Έκθεσης ΕΠΑΛ 2026: Οι νέοι, τα όνειρα και τα απαραίτητα εφόδια σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο
Ulrich Marzolph .jpg
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αναγόρευσε τον Καθηγητή Ulrich Marzolph σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής

Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας αναγορεύθηκε την Πέμπτη 28 Μαΐου ο διακεκριμένος μελετητής της λαϊκής λογοτεχνίας και...

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αναγόρευσε τον Καθηγητή Ulrich Marzolph σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής