Μετρό Θεσσαλονίκης
INTIME NEWS/ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Στα 0,60 ευρώ το εισιτήριο για ένα εξάμηνο στο μετρό, μετά τη λειτουργία του και μείωση στο ίδιο τίμημα του εισιτηρίου του ΟΑΣΘ

Την πολιτική κομίστρων αστικής συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης, αφού αποδοθεί «το μετρό στην κοινωνία σε 26 μέρες» και για ένα εξάμηνο, με κόστος βασικού εισιτηρίου στα 0,60 ευρώ και ταυτόχρονα τη μείωση τιμής του εισιτηρίου του ΟΑΣΘ, στο ίδιο ύψος τιμήματος, για το ίδιο διάστημα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με τη διοικήσεις του ΟΣΕΘ και του ΟΑΣΘ, στα γραφεία του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης.

Ο Χρ. Σταϊκούρας επεσήμανε ότι για το διάστημα αυτού του εξαμήνου το εισιτήριο στο μετρό θα διαμορφωθεί στα 0,60 ευρώ και η τιμή της δέσμης 10+1 βασικών εισιτηρίων στα 5,80 ευρώ, ώστε να ενισχυθεί η «ελκυστικότητα του νέου σύγχρονου μέσου στο επιβατικό κοινό», κατά τους πρώτους μήνες λειτουργίας του.

Μείωση και στα εισιτήρια των λεωφορείων

Αντιστοίχως, κατά το ίδιο διάστημα η τιμή του εισιτηρίου στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, για την αστική ζώνη θα μειωθεί σημαντικά, στα 0,60 ευρώ, από 0,90 ευρώ που είναι σήμερα και επιπλέον η τιμή της δέσμης 10+1 βασικών εισιτηρίων, για την αστική ζώνη, στα 5,80 ευρώ.

«Δημιουργείται, έτσι, ένα σαφέστατο επιπλέον κίνητρο για τη χρήση των λεωφορείων, αλλά και για τη συνδυαστική χρήση των μέσων» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας. Περιορίζονται, επίσης, όπως είπε ο υπουργός, σημαντικά και τα κόστη των καρτών μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας δηλαδή, μηνιαίας, τριμηνιαίας, ετήσιας κάρτας κ.λ.π., τόσο για τα λεωφορεία, όσο και για το μετρό. Ενδεικτικά, το συγκεκριμένο εξάμηνο, η τιμή της προσωποποιημένης κάρτας απεριορίστων διαδρομών 30 ημερών για τη μετακίνηση των επιβατών με χρήση λεωφορείων ορίζεται στα 16 ευρώ, από 27 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα. Ομοίως, η τιμή της προσωποποιημένης κάρτας απεριορίστων διαδρομών 30 ημερών για τη μετακίνηση των επιβατών με χρήση του μετρό ορίζεται στα 16 ευρώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε - Τι αλλάζει

Το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γίωργος Τσίπρας
Γιώργος Τσίπρας: Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ - Η επιστολή της παραίτησης του
Θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να ανασυγκροτηθεί μετά την εκλογική ήττα του 2023 και κατηγορεί την ηγεσία για αποφυγή απολογισμού
Γιώργος Τσίπρας: Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ - Η επιστολή της παραίτησης του
ipourgeio_paideias
ΠΟΣΥΠ: Καμπανάκι για τις συνθήκες ασφαλείας των εργαζομένων στις περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας
Προειδοποίηση ΠΟΣΥΠ: Κίνδυνος για ζωές στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης
ΠΟΣΥΠ: Καμπανάκι για τις συνθήκες ασφαλείας των εργαζομένων στις περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας
Ελικόπτερο
Σύλληψη του κυβερνήτη του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη Βουλιαγμένη – Έγκυος ανάμεσα στους διασωθέντες
O κυβερνήτης φέρεται να χειρίστηκε λανθασμένα το ελικόπτερο επιχειρώντας στροφή αριστερά – δηλαδή με τον άνεμο στην «πλάτη» του – αντί να κινηθεί...
Σύλληψη του κυβερνήτη του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη Βουλιαγμένη – Έγκυος ανάμεσα στους διασωθέντες
Σιβιτανίδειος Σχολή
Καταγγελία ΟΛΜΕ: «Διευθυντής της Σιβιτανιδείου στοχοποιεί εκπαιδευτικό μετά από αναφορά για παρατυπίες σε ευρωπαϊκά προγράμματα»
«Ο Διευθυντής ΕΠΑΛ της Σιβιτανιδείου «διακινεί δυσφημιστικές αναφορές για το πρόσωπο εκπαιδευτικού και γραμματέως της ΕΛΜΕΣΙ» - Τι καταγγέλλει η ΟΛΜΕ
Καταγγελία ΟΛΜΕ: «Διευθυντής της Σιβιτανιδείου στοχοποιεί εκπαιδευτικό μετά από αναφορά για παρατυπίες σε ευρωπαϊκά προγράμματα»