ΒΙΑΣΜΟΣ
Καταδικάστηκαν οι ανήλικοι που πουλούσαν γυμνές φωτογραφίες 14χρονης

Γυμνές φωτογραφίες και βίντεο μιας 14χρονης κατείχαν ανήλικοι, οι οποίοι προσπαθούσαν να τα πουλήσουν σε συμμαθητές τους. Ζητούσαν 5 ευρώ για κάθε φωτογραφία και βίντεο.

Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, το οποίο έκρινε ένοχους τρεις νεαρούς, που κατηγορούνταν για τις πράξεις της προμήθειας, κατοχής και απόπειρας πώλησης υλικού παιδικής πορνογραφίας σε βάρος ανήλικης (κάτω των 15 ετών). 

Το Δικαστήριο επέβαλε, στον καθένα, το αναμορφωτικό μέτρο της ανάθεσης της επιμέλειάς τους σε κοινωνική υπηρεσία για 6 μήνες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ένας άγνωστος προς τη 14χρονη μαθήτρια διείσδυσε σε διαδικτυακή εφαρμογή όπου συνομιλούσαν μαθητές και κατάφερε να αποκτήσει μια φωτογραφία του κοριτσιού. Με ψεύτικο προφίλ ο συγκεκριμένος άνδρας, ηλικίας 26 ετών σήμερα (καταδικάστηκε τον περασμένο Μάρτιο σε 10ετή κάθειρξη από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης), άρχισε να την απειλεί ότι θα την ρεζιλέψει στο σχολείο της, εάν δεν στείλει κι άλλες φωτογραφίες. Ο 26χρονος φέρεται να καθοδηγούσε την ανήλικη «σαν σκηνοθέτης πορνογραφικών ταινιών ζητώντας συγκεκριμένες πόζες», όπως είχε σχολιάσει τότε η εισαγγελέας της έδρας.

Υποκύπτοντας στον εκβιασμό, το κορίτσι τού έστειλε κι άλλες φωτογραφίες και βίντεο, υλικό το οποίο περιήλθε τελικά στην κατοχή ενός ανήλικου, φίλου της 14χρονης και εκ των τριών παραπάνω κατηγορουμένων. Αυτός με τη σειρά του άρχισε να την απειλεί πως θα την εκθέσει στο διαδίκτυο, ζητώντας κι άλλες προσωπικές της φωτογραφίες.

Το κορίτσι αυτήν τη φορά δεν υπέκυψε. Ωστόσο, απροσδιόριστος αριθμός αρχείων που αποτύπωναν τη 14χρονη έφτασε στις συσκευές των κινητών τηλεφώνων των άλλων δύο κατηγορούμενων -ο ένας ήταν συμμαθητής της 14χρονης. Εκείνοι επιχείρησαν να πουλήσουν στη σχολική κοινότητα το επίμαχο υλικό, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος 5 ευρώ (για κάθε αρχείο), με τους υποψήφιους αγοραστές όμως να αρνούνται να το αγοράσουν.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

στρατιωτικές σχολές
«Μπλόκο» στους αποφοίτους ΕΠΑΛ από τις Σχολές Αξιωματικών παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις - Στα «κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί μηχανικοί
Στον «αέρα» η υπόσχεση για το 10% των θέσεων Αξιωματικών σε μαθητές ΕΠΑ.Λ.
«Μπλόκο» στους αποφοίτους ΕΠΑΛ από τις Σχολές Αξιωματικών παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις - Στα «κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί μηχανικοί
Κώστας Αχιλλέας Καραμανλής
Τραγωδία στα Τέμπη: Αίτημα για αναβάθμιση της δίωξης του Κώστα Καραμανλή σε κακούργημα
Στον Άρειο Πάγο οι συγγενείς θυμάτων - Ζητούν κακουργηματική δίωξη για τον Καραμανλή
Τραγωδία στα Τέμπη: Αίτημα για αναβάθμιση της δίωξης του Κώστα Καραμανλή σε κακούργημα
Ευάγγελος Βενιζέλος
Επίτιμος Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος - Ύψιστη ακαδημαϊκή τιμή από τη Νομική και τη Θεολογική Σχολή Αθηνών
Σε κλίμα συγκίνησης η αναγόρευση του Ευάγγελου Βενιζέλου σε επίτιμο διδάκτορα του ΕΚΠΑ
Επίτιμος Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος - Ύψιστη ακαδημαϊκή τιμή από τη Νομική και τη Θεολογική Σχολή Αθηνών
Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: Ενότητα με «αστερίσκους» και το βλέμμα στις κάλπες – Το παρασκήνιο του Πολιτικού Συμβουλίου
Η διεύρυνση της Χαριλάου Τρικούπη στη «σκιά» των καταστατικών κανόνων και των επιστροφών
ΠΑΣΟΚ: Ενότητα με «αστερίσκους» και το βλέμμα στις κάλπες – Το παρασκήνιο του Πολιτικού Συμβουλίου