ΒΙΑΣΜΟΣ
Καταδικάστηκαν οι ανήλικοι που πουλούσαν γυμνές φωτογραφίες 14χρονης

Γυμνές φωτογραφίες και βίντεο μιας 14χρονης κατείχαν ανήλικοι, οι οποίοι προσπαθούσαν να τα πουλήσουν σε συμμαθητές τους. Ζητούσαν 5 ευρώ για κάθε φωτογραφία και βίντεο.

Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, το οποίο έκρινε ένοχους τρεις νεαρούς, που κατηγορούνταν για τις πράξεις της προμήθειας, κατοχής και απόπειρας πώλησης υλικού παιδικής πορνογραφίας σε βάρος ανήλικης (κάτω των 15 ετών). 

Το Δικαστήριο επέβαλε, στον καθένα, το αναμορφωτικό μέτρο της ανάθεσης της επιμέλειάς τους σε κοινωνική υπηρεσία για 6 μήνες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ένας άγνωστος προς τη 14χρονη μαθήτρια διείσδυσε σε διαδικτυακή εφαρμογή όπου συνομιλούσαν μαθητές και κατάφερε να αποκτήσει μια φωτογραφία του κοριτσιού. Με ψεύτικο προφίλ ο συγκεκριμένος άνδρας, ηλικίας 26 ετών σήμερα (καταδικάστηκε τον περασμένο Μάρτιο σε 10ετή κάθειρξη από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης), άρχισε να την απειλεί ότι θα την ρεζιλέψει στο σχολείο της, εάν δεν στείλει κι άλλες φωτογραφίες. Ο 26χρονος φέρεται να καθοδηγούσε την ανήλικη «σαν σκηνοθέτης πορνογραφικών ταινιών ζητώντας συγκεκριμένες πόζες», όπως είχε σχολιάσει τότε η εισαγγελέας της έδρας.

Υποκύπτοντας στον εκβιασμό, το κορίτσι τού έστειλε κι άλλες φωτογραφίες και βίντεο, υλικό το οποίο περιήλθε τελικά στην κατοχή ενός ανήλικου, φίλου της 14χρονης και εκ των τριών παραπάνω κατηγορουμένων. Αυτός με τη σειρά του άρχισε να την απειλεί πως θα την εκθέσει στο διαδίκτυο, ζητώντας κι άλλες προσωπικές της φωτογραφίες.

Το κορίτσι αυτήν τη φορά δεν υπέκυψε. Ωστόσο, απροσδιόριστος αριθμός αρχείων που αποτύπωναν τη 14χρονη έφτασε στις συσκευές των κινητών τηλεφώνων των άλλων δύο κατηγορούμενων -ο ένας ήταν συμμαθητής της 14χρονης. Εκείνοι επιχείρησαν να πουλήσουν στη σχολική κοινότητα το επίμαχο υλικό, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος 5 ευρώ (για κάθε αρχείο), με τους υποψήφιους αγοραστές όμως να αρνούνται να το αγοράσουν.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hormuz
ΗΠΑ - Ιράν: Διπλωματικό «μπρα ντε φερ» με φόντο το πετρέλαιο
Η σύγκρουση ΗΠΑ–Ιράν παραμένει σε κρίσιμο σημείο, με το Στενό του Ορμούζ κλειστό και τη διαπραγμάτευση να σκοντάφτει στο πυρηνικό πρόγραμμα
ΗΠΑ - Ιράν: Διπλωματικό «μπρα ντε φερ» με φόντο το πετρέλαιο
ζαχαρακη οοσα
Σύνοδος ΟΟΣΑ-Σοφία Ζαχαράκη: H στρατηγική για τον συνολικό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης και ο ρόλος των εκπαιδευτικών
Ζαχαράκη στη Σύνοδο του ΟΟΣΑ: Δίνουμε έμφαση στις δεξιότητες που προσφέρουν στα παιδιά μας γνώσεις αλλά και ανθεκτικότητα
Σύνοδος ΟΟΣΑ-Σοφία Ζαχαράκη: H στρατηγική για τον συνολικό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης και ο ρόλος των εκπαιδευτικών
χημικα
Τα χημικά που μένουν για πάντα: Η αόρατη απειλή που ίσως συνδέεται με παιδική λευχαιμία
Ανησυχία για τα «παντοτινά χημικά»: Βρίσκονται σε αντικολλητικά σκεύη, συσκευασίες τροφίμων, αδιάβροχα υφάσματα
Τα χημικά που μένουν για πάντα: Η αόρατη απειλή που ίσως συνδέεται με παιδική λευχαιμία
orthioi_aderfia.jpg
Παναττική στάση εργασίας και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις – Στο επίκεντρο το δικαίωμα στην απεργία και η υπόθεση της Χρύσας Χοτζόγλου
Εκπαιδευτικοί στους δρόμους: «Καμία δίωξη δεν θα μείνει αναπάντητη»: Η σημερινή Τετάρτη δεν είναι «υπόθεση κάποιων άλλων». Είναι υπόθεση όλων μας....
Παναττική στάση εργασίας και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις – Στο επίκεντρο το δικαίωμα στην απεργία και η υπόθεση της Χρύσας Χοτζόγλου