ΒΙΑΣΜΟΣ
Καταδικάστηκαν οι ανήλικοι που πουλούσαν γυμνές φωτογραφίες 14χρονης

Γυμνές φωτογραφίες και βίντεο μιας 14χρονης κατείχαν ανήλικοι, οι οποίοι προσπαθούσαν να τα πουλήσουν σε συμμαθητές τους. Ζητούσαν 5 ευρώ για κάθε φωτογραφία και βίντεο.

Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, το οποίο έκρινε ένοχους τρεις νεαρούς, που κατηγορούνταν για τις πράξεις της προμήθειας, κατοχής και απόπειρας πώλησης υλικού παιδικής πορνογραφίας σε βάρος ανήλικης (κάτω των 15 ετών). 

Το Δικαστήριο επέβαλε, στον καθένα, το αναμορφωτικό μέτρο της ανάθεσης της επιμέλειάς τους σε κοινωνική υπηρεσία για 6 μήνες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ένας άγνωστος προς τη 14χρονη μαθήτρια διείσδυσε σε διαδικτυακή εφαρμογή όπου συνομιλούσαν μαθητές και κατάφερε να αποκτήσει μια φωτογραφία του κοριτσιού. Με ψεύτικο προφίλ ο συγκεκριμένος άνδρας, ηλικίας 26 ετών σήμερα (καταδικάστηκε τον περασμένο Μάρτιο σε 10ετή κάθειρξη από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης), άρχισε να την απειλεί ότι θα την ρεζιλέψει στο σχολείο της, εάν δεν στείλει κι άλλες φωτογραφίες. Ο 26χρονος φέρεται να καθοδηγούσε την ανήλικη «σαν σκηνοθέτης πορνογραφικών ταινιών ζητώντας συγκεκριμένες πόζες», όπως είχε σχολιάσει τότε η εισαγγελέας της έδρας.

Υποκύπτοντας στον εκβιασμό, το κορίτσι τού έστειλε κι άλλες φωτογραφίες και βίντεο, υλικό το οποίο περιήλθε τελικά στην κατοχή ενός ανήλικου, φίλου της 14χρονης και εκ των τριών παραπάνω κατηγορουμένων. Αυτός με τη σειρά του άρχισε να την απειλεί πως θα την εκθέσει στο διαδίκτυο, ζητώντας κι άλλες προσωπικές της φωτογραφίες.

Το κορίτσι αυτήν τη φορά δεν υπέκυψε. Ωστόσο, απροσδιόριστος αριθμός αρχείων που αποτύπωναν τη 14χρονη έφτασε στις συσκευές των κινητών τηλεφώνων των άλλων δύο κατηγορούμενων -ο ένας ήταν συμμαθητής της 14χρονης. Εκείνοι επιχείρησαν να πουλήσουν στη σχολική κοινότητα το επίμαχο υλικό, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος 5 ευρώ (για κάθε αρχείο), με τους υποψήφιους αγοραστές όμως να αρνούνται να το αγοράσουν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκαβ ασθενοφόρο
Οργή εκπαιδευτικών: «Παίζουμε κάθε μέρα το κεφάλι μας κορώνα – γράμματα»
Το ατύχημα είχε, ευτυχώς, αίσιο τέλος. Όμως λειτούργησε ως προειδοποίηση. Γιατί, όπως λένε οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί: «Σήμερα στάθηκε τυχερός. Αύριο;»
Οργή εκπαιδευτικών: «Παίζουμε κάθε μέρα το κεφάλι μας κορώνα – γράμματα»
STAR FORUM 2026: Εκσυγχρονισμός του ΑΣΕΠ και νέοι στόχοι
Θάνος Παπαϊωάννου (Πρόεδρος ΑΣΕΠ): «Δεν είμαι φανατικός οπαδός των τυπικών προσόντων»
Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ ανοίγει τα χαρτιά του: Η αξιοπιστία στις προσλήψεις, η ταχύτητα των αποτελεσμάτων και η ανάγκη για σύγχρονα κριτήρια επιλογής στο...
Θάνος Παπαϊωάννου (Πρόεδρος ΑΣΕΠ): «Δεν είμαι φανατικός οπαδός των τυπικών προσόντων»
ΑΣΕΠ, είσοδος
1ος γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Πώς θα καλυφθούν οι σχεδόν 5.000 κενές θέσεις
Καθώς ολοκληρώνονται οι προκηρύξεις για τους επιτυχόντες του πρώτου γραπτού διαγωνισμού το alfavita.gr επικοινώνησε με το ΑΣΕΠ
1ος γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Πώς θα καλυφθούν οι σχεδόν 5.000 κενές θέσεις