ΒΙΑΣΜΟΣ
Καταδικάστηκαν οι ανήλικοι που πουλούσαν γυμνές φωτογραφίες 14χρονης

Γυμνές φωτογραφίες και βίντεο μιας 14χρονης κατείχαν ανήλικοι, οι οποίοι προσπαθούσαν να τα πουλήσουν σε συμμαθητές τους. Ζητούσαν 5 ευρώ για κάθε φωτογραφία και βίντεο.

Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, το οποίο έκρινε ένοχους τρεις νεαρούς, που κατηγορούνταν για τις πράξεις της προμήθειας, κατοχής και απόπειρας πώλησης υλικού παιδικής πορνογραφίας σε βάρος ανήλικης (κάτω των 15 ετών). 

Το Δικαστήριο επέβαλε, στον καθένα, το αναμορφωτικό μέτρο της ανάθεσης της επιμέλειάς τους σε κοινωνική υπηρεσία για 6 μήνες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ένας άγνωστος προς τη 14χρονη μαθήτρια διείσδυσε σε διαδικτυακή εφαρμογή όπου συνομιλούσαν μαθητές και κατάφερε να αποκτήσει μια φωτογραφία του κοριτσιού. Με ψεύτικο προφίλ ο συγκεκριμένος άνδρας, ηλικίας 26 ετών σήμερα (καταδικάστηκε τον περασμένο Μάρτιο σε 10ετή κάθειρξη από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης), άρχισε να την απειλεί ότι θα την ρεζιλέψει στο σχολείο της, εάν δεν στείλει κι άλλες φωτογραφίες. Ο 26χρονος φέρεται να καθοδηγούσε την ανήλικη «σαν σκηνοθέτης πορνογραφικών ταινιών ζητώντας συγκεκριμένες πόζες», όπως είχε σχολιάσει τότε η εισαγγελέας της έδρας.

Υποκύπτοντας στον εκβιασμό, το κορίτσι τού έστειλε κι άλλες φωτογραφίες και βίντεο, υλικό το οποίο περιήλθε τελικά στην κατοχή ενός ανήλικου, φίλου της 14χρονης και εκ των τριών παραπάνω κατηγορουμένων. Αυτός με τη σειρά του άρχισε να την απειλεί πως θα την εκθέσει στο διαδίκτυο, ζητώντας κι άλλες προσωπικές της φωτογραφίες.

Το κορίτσι αυτήν τη φορά δεν υπέκυψε. Ωστόσο, απροσδιόριστος αριθμός αρχείων που αποτύπωναν τη 14χρονη έφτασε στις συσκευές των κινητών τηλεφώνων των άλλων δύο κατηγορούμενων -ο ένας ήταν συμμαθητής της 14χρονης. Εκείνοι επιχείρησαν να πουλήσουν στη σχολική κοινότητα το επίμαχο υλικό, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος 5 ευρώ (για κάθε αρχείο), με τους υποψήφιους αγοραστές όμως να αρνούνται να το αγοράσουν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δικαστήριο
Δικαστήρια: Νέος γραπτός διαγωνισμός ΕΣΔΙ – Από σήμερα οι αιτήσεις
Προκήρυξη για την εισαγωγή 122 νέων σπουδαστών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών – Δύο στάδια εξετάσεων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα
Δικαστήρια: Νέος γραπτός διαγωνισμός ΕΣΔΙ – Από σήμερα οι αιτήσεις
διαγωνιζόμενοι στον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ
2ος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 20/6: Έκτακτο για 47000 - Βγήκαν όλα τα Τεστ
Σαν "βόμβα" έσκασε για όλους τους 47.000 υποψήφιους του ΑΣΕΠ η παρακάτω δημοσίευση λίγες ημέρες πριν τις εξετάσεις του 2ου Διαγωνισμού ΑΣΕΠ -...
2ος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 20/6: Έκτακτο για 47000 - Βγήκαν όλα τα Τεστ
Εκπαιδευτικός με απογοήτευση
Σχολεία σε κίνδυνο: «Στάζουν οι στέγες και πλημμυρίζουν τα προαύλια»
«Στην πόλη μας υπάρχουν σχολεία που στάζουν οι στέγες, που πλημμυρίζουν τα προαύλια, που είναι χαλασμένα τα υδραυλικά»
Σχολεία σε κίνδυνο: «Στάζουν οι στέγες και πλημμυρίζουν τα προαύλια»