metro3
Η επέκταση θα περιλαμβάνει την Δυτική Αττική, αλλά και τα νότια προάστια

Με 9 νέους σταθμούς θα επεκταθεί η γραμμή 2 του μετρό ή αλλιώς η «κόκκινη γραμμή», σύμφωνα με τον σχεδιασμό.

Το δίκτυο του μετρό απαρτίζεται από συνολικά 66 σταθμούς οι οποίοι εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό στις περισσότερες περιοχές της πρωτεύουσας.

Οι σταθμοί στο τέλος του 2029 και μετά την ολοκλήρωση του Ά τμήματος της Γραμμής 4 θα ανέλθουν σε 81 που θα έχει ως αποτέλεσμα να βελτιωθούν περαιτέρω οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού.

Η Γραμμή 4, ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό έργο μετρό που θα δούμε τα επόμενα χρόνια.

Ποιοι θα είναι οι νέοι σταθμοί

Η επέκταση της γραμμής 2 θα κατευθυνθεί προς την Δυτική Αττική. Ήδη από τον περασμένο Μάιο «τρέχει» διαγωνισμός για την επέκταση της γραμμής 2 προς τον Ίλιον. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη της β΄ φάσης του προγράμματος, που αφορά την κατάθεση των οικονομικών προσφορών.

Θα περιλαμβάνει γραμμή μήκους 4 χλμ. και 3 νέους σταθμούς:

Τον σταθμό «Παλατιανή» που χωροθετείται στη διασταύρωση των οδών Θηβών και Ανδρέα Παπανδρέου και διαθέτει 2 εισόδους εκατέρωθεν της Οδού Θηβών.

Τον σταθμό «Ίλιον» που χωροθετείται στη διασταύρωση των οδών Θηβών και Ελαιών και διαθέτει 2 εισόδους εκατέρωθεν της οδού Θηβών και πρόβλεψη σύνδεσης/μετεπιβίβασης επιβατών με τον ομώνυμο Σταθμό της μελλοντικής επέκτασης της Γραμμής 4 προς Πετρούπολη.

Τον σταθμό «Άγιο Νικόλαο».

Σε μεταγενέστερο στάδιο θα προστεθούν ακόμα τρεις σταθμοί σε Καματερό, Ζεφύρι και Αχαρνές.

Τα νότια προάστια

Η «κόκκινη γραμμή» αναμένεται να επεκταθεί και προς τα νότια, προσφέροντας σε ακόμα περισσότερους κατοίκους των εν λόγω περιοχών πρόσβαση στα μέσα σταθερής τροχιάς, διευκολύνοντας τους έτσι την πρόσβασή τους στο κέντρο της Αθήνας.

Τον Απρίλιο του 2021 είχε ολοκληρωθεί συγκοινωνιακή μελέτη που κατέδειξε ότι η βέλτιστη χάραξη έχει μήκος 4,5 χλμ. και περιλαμβάνει την κατασκευή τριών νέων σταθμών:

Ο πρώτος χωροθετείται στην Άνω Γλυφάδα, κάτω από την Πλατεία Μακεδονίας, ο δεύτερος στη συμβολή της Βουλιαγμένης με τη Γρηγορίου Λαμπράκη και ο τρίτος στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου στη Γλυφάδα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Η ιστορία ενός υποψηφίου των Πανελλαδικών με 19.340 μόρια, από εκείνες που γράφονται αργά, με ιδρώτα, σιωπές και απόφαση!
Ο Ιωάννης Παρίσης «σάρωσε» στις Πανελλήνιες με 19.340 μόρια – Η ιστορία ενός μαθητή που νίκησε όλα τα εμπόδια
Η ιστορία ενός υποψηφίου των Πανελλαδικών με 19.340 μόρια, από εκείνες που γράφονται αργά, με ιδρώτα, σιωπές και απόφαση!
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Γερμανία: Νέο πλαίσιο για τη στρατιωτική θητεία – Ισχυρές αντιδράσεις μαθητών για την «πολεμική ετοιμότητα»
Αναμόρφωση του συστήματος στρατολόγησης στη Γερμανία - Το νομοσχέδιο προβλέπει αύξηση των στρατιωτών της Bundeswehr από 183.000 σε 255.000 - 270.000...
Γερμανία: Νέο πλαίσιο για τη στρατιωτική θητεία – Ισχυρές αντιδράσεις μαθητών για την «πολεμική ετοιμότητα»
Παιδί με τάμπλετ στο κρεβάτι
Όταν το βλέμμα πέφτει στην οθόνη: Πώς η ψηφιακή καθημερινότητα αλλάζει τη σχέση γονιών και παιδιών
Πώς η τεχνολογία αναδιαμορφώνει την ανάπτυξη των παιδιών – Tα καλά, τα κακά και τα άγνωστα
Όταν το βλέμμα πέφτει στην οθόνη: Πώς η ψηφιακή καθημερινότητα αλλάζει τη σχέση γονιών και παιδιών