apergia
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πανεργατική - πανϋπαλληλική απεργία όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα απέναντι στην ανάλγητη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, που, μια ακόμη χρονιά καταδικάζει στη φτώχεια και στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους

Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2024, σε συνέχεια της αντίστοιχης απόφασης της ΓΣΕΕ, προκειμένου η απεργία να είναι Γενική και να έχει πανεργατικά-πανυπαλληλικά χαρακτηριστικά.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στο Γενικό Συμβούλιο της 10ης Οκτωβρίου συζητήθηκαν όλα τα μέτρα οργάνωσης και στήριξης της απεργίας.

Η ΑΔΕΔΥ προσανατολιζόταν ούτως ή άλλως στην πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης μέσα στον Νοέμβριο, όπως αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στη συνεδρίαση της 17ης Σεπτεμβρίου, «εκτιμώντας την ανάγκη πανεργατικής – πανυπαλληλικής απεργίας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στο Γενικό Συμβούλιο της 10ης Οκτωβρίου θα συζητηθούν όλα τα μέτρα οργάνωσης και στήριξης της απεργίας.

Θυμίζουμε πως την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου η  ΓΣΕΕ  ανακοίνωσε απεργία στις 20 Νοεμβρίου, ζητώντας μέτρα κατά της ακρίβειας, των αυξημένων τιμών των ενοικίων και της αγοράς κατοικιών αλλά και την αποκατάσταση του Συλλογικού Εργατικού Δικαίου.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για την απεργία στις 20 Νοεμβρίου 

Η αντιμετώπιση της ακρίβειας, των αυξημένων τιμών των ενοικίων και της αγοράς κατοικιών αλλά και η αποκατάσταση του Συλλογικού Εργατικού Δικαίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ.

Η Συνομοσπονδία, με δεδομένο το γεγονός ότι η Κυβέρνηση δεν λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση αυτών των κρίσιμων ζητημάτων που ταλανίζουν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα αλλά αντιθέτως εφαρμόζει μέτρα που γιγαντώνουν τα προβλήματά τους, αποφάσισε:

  • την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας για την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2024
  • τη διενέργεια ενημερωτικής καμπάνιας, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας με ιδιαίτερη βαρύτητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με στόχο τη μαζική κι ενωτική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία.

Η Κυβέρνηση, αδυνατεί να εφαρμόσει πολιτικές που ενισχύουν την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, η οποία έχει μειωθεί κατά 8% από το 2019. Με την επιδοματική πολιτική και τα pass δεν λύνονται δυστυχώς τα προβλήματα.

Απαιτούνται άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ολιγοπωλιακής συγκρότησης της αγοράς και των καρτέλ, επαναρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και των Συλλογικού Εργατικού Δικαίου καθώς και εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικής κατοικίας με το αποθεματικό του 1,5 δις από την πρώην Εργατική Εστία.

Αυτά τα μέτρα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και για την εφαρμογή αυτών των μέτρων θα αγωνιστούμε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεμπη
Τέμπη: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφεύγουν συγγενείς θυμάτων – Αντιδράσεις για την πολιτική κίνηση Καρυστιανού
Ο Σύλλογος Συγγενών ζητά απαντήσεις για τη φωτιά στο μοιραίο τρένο, ενώ χαρακτηρίζει «αποπροσανατολιστική» την ίδρυση κόμματος από τη Μαρία...
Τέμπη: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφεύγουν συγγενείς θυμάτων – Αντιδράσεις για την πολιτική κίνηση Καρυστιανού
ξερολιθια
17 μαθητές από τη Φολέγανδρο κρατούν ζωντανή την τέχνη της ξερολιθιάς μέσα από ένα μαθητικό ντοκιμαντέρ
Το Δημοτικό Σχολείο Φολεγάνδρου, ένα μικρό σχολείο στις Κυκλάδες, δημιούργησε το ντοκιμαντέρ «Ξερολιθιά στη Φολέγανδρο: Μια ζωντανή παράδοση»
17 μαθητές από τη Φολέγανδρο κρατούν ζωντανή την τέχνη της ξερολιθιάς μέσα από ένα μαθητικό ντοκιμαντέρ
zesti 2
Καιρός: Ζέστη με 32άρια και απογευματινές καταιγίδες τις επόμενες ημέρες
Ανεβαίνει η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ δεν θα λείψουν οι τοπικές μπόρες και οι καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά
Καιρός: Ζέστη με 32άρια και απογευματινές καταιγίδες τις επόμενες ημέρες
empola_7.jpg
Συναγερμός από τον ΠΟΥ για τον Έμπολα: Ραγδαία εξάπλωση στην Αφρική με εκατοντάδες θανάτους
Η επιδημία σε Κονγκό και Ουγκάντα προκαλεί παγκόσμια ανησυχία – «Η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει», προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Συναγερμός από τον ΠΟΥ για τον Έμπολα: Ραγδαία εξάπλωση στην Αφρική με εκατοντάδες θανάτους