leipsoi
Ποιο είναι το Ελληνικό νησάκι που αποτελεί τον πιο εξωτικό και αυθεντικό προορισμό του κόσμου

Απευθυνόμενη σε δεκάδες εκατομμύρια δυνητικούς ταξιδιώτες η δημοφιλής βρετανική εφημερίδα αναφέρει «οι Λειψοί, ένα μικρό, γραφικό ελληνικό νησί στο Αιγαίο Πέλαγος θεωρείται για το 2025 ο δεύτερος πιο εξωτικός και αυθεντικός προορισμός του κόσμου.

Μακριά από τα πλήθη τουριστών που συρρέουν σε δημοφιλή νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, οι Λειψοί παραμένουν ένας μυστικός προορισμός που προσφέρει στους πιστούς επισκέπτες του μια αυθεντική ελληνική ατμόσφαιρα.

leipsoi

Σημείο αναφοράς του νησιού είναι το ομώνυμο γοητευτικό χωριό με τα λευκά ασβεστωμένα σπιτάκια, τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και ένα οργανωμένο λιμάνι με ταβέρνες, καφετέριες και καταστήματα.

Οι παραλίες του νησιού αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης, γνωστές για τα κρυστάλλινα νερά και το γαλήνιο περιβάλλον τους. Οι Λειψοί δεν φημίζονται μόνο για τη φυσική τους ομορφιά αλλά και για την πλούσια πολιτιστική τους κληρονομιά. Ένας από τους πιο σημαντικούς θρησκευτικούς χώρους της είναι η εκκλησία της Παναγίας του Χάρου, η οποία χρονολογείται από τον 7ο αιώνα». Η διεθνής προβολή του προορισμού εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του δήμου να αναδείξει τις φυσικές ομορφιές και τις «πράσινες» πρωτοβουλίες του νησιού στο εξωτερικό.

leipsoi

«Έχουμε εισέλθει σε μια εποχή που η αναζήτηση μυστικών αυθεντικών προορισμών είναι το ζητούμενο για τον σύγχρονο ταξιδιώτη εντός και εκτός υψηλής σεζόν. Δεν είναι τυχαίο πως ο Σεπτέμβριος έκλεισε με σημαντική αύξηση στις ακτοπλοϊκές αφίξεις, της τάξης του 6,5%», δήλωσε ο δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Άδωνις Γεωργιάδης, Κυριάκος Βελόπουλος
Βελόπουλος: «Γεωργιάδης, Παπαθανάσης στοχοποιούν την Κοβέσι για να καλύψουν απευθείας αναθέσεις»
Κυριάκος Βελόπουλος κατά Άδωνι Γεωργιάδη: «Αυτός ο περίεργος τύπος ελέγχει τη ΝΔ από πάνω μέχρι κάτω»
Βελόπουλος: «Γεωργιάδης, Παπαθανάσης στοχοποιούν την Κοβέσι για να καλύψουν απευθείας αναθέσεις»