Πανσέληνος Οκτωβρίου 2024: Πότε θα δούμε το πιο μεγάλο και φωτεινό φεγγάρι του 2024
Έρχεται το πιο μεγάλο και φωτεινό φεγγάρι του 2024, το «φεγγάρι του κυνηγού»

Ένα μαγικό θέαμα θα μας προσφέρει το φεγγάρι στον νυχτερινό ουρανό, καθώς αυτή την εβδομάδα κάνει την εμφάνισή της η τρίτη υπερπανσέληνος της χρονιάς, η λεγόμενη Super Hunter’s Moon.

Η γνωστή και ως Σελήνη του Κυνηγού, η μεγαλύτερη και πιο φωτεινή πανσέληνος για το 2024, θα είναι ορατή την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.

Η συγκεκριμένη υπερπανσέληνος είναι η τρίτη για τη φετινή χρονιά, ενώ η επόμενη και τελευταία θα βρεθεί στον ουρανό τον Νοέμβριο. Οι προηγούμενες, σύμφωνα με πληροφορίες της NASA, ήταν εμφανείς τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Η NASA έχει δηλώσει ότι η Σελήνη του Κυνηγού θα είναι «η πιο φωτεινή», ενημερώνοντας ότι «η Σελήνη θα εμφανίζεται πλήρης για περίπου τρεις ημέρες, από το βράδυ της Τρίτης έως το πρωί της Παρασκευής».

Η υπερπανσέληνος είναι όταν το φεγγάρι είναι πλήρες και η τροχιά του βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο στη Γη, σύμφωνα με τη NASA. Αυτό κάνει την πανσέληνο να φαίνεται πιο μεγάλη και πιο φωτεινή σε σχέση με το σύνηθες φεγγάρι.

Ποια τα εναλλακτικά ονόματα για την πανσέληνο Οκτωβρίου  

Σύμφωνα με το Oxford English Dictionary, η ονομασία για το «φεγγάρι του κυνηγού» ξεκινά από το 1710.

Τα ονόματα της Σελήνης σχετίζονται συχνότερα με τις δραστηριότητες που γίνονταν αυτή την εποχή του χρόνου. Κάποιες από τις εναλλακτικές ονομασίας για το «φεγγάρι του κυνηγού» είναι:

  • Το Drying Rice Moon, περιγράφει μέρος της διαδικασίας μετά τη συγκομιδή της προετοιμασίας του ρυζιού για το χειμώνα.
  • Το Falling Leaves Moon είναι ένας όρος Anishinaabe που υπογραμμίζει τη μετάβαση μεταξύ καλοκαιριού και φθινοπώρου.
  • Το Freezing Moon (Ojibwe) και το Ice Moon (Haida) αναφέρονται στις ολοένα και πιο χαμηλές θερμοκρασίες αυτής της περιόδου.
  • Το Migrating Moon (Cree) αναφέρεται στη στιγμή που τα πουλιά αρχίζουν να πετούν νότια σε θερμότερα κλίματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

περιπολ
Κρήτη: Συνελήφθησαν τρεις μαθητές που πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό
Κατασκεύασαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με οδηγίες από βίντεο στα social media – Συνελήφθησαν και οι μητέρες τους για παραμέληση εποπτείας
Κρήτη: Συνελήφθησαν τρεις μαθητές που πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό
θρανία καρέκλες σχολική τάξη σχολείο
Πάνω από 230 κενά στα σχολεία του Πειραιά – Κινητοποίηση της ΕΛΜΕ στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας
Καταγγελίες για ελλείψεις σε γενική και ειδική αγωγή, εκατοντάδες ώρες υποχρεωτικών υπερωριών και μετακινήσεις εκπαιδευτικών στη μέση της χρονιάς.
Πάνω από 230 κενά στα σχολεία του Πειραιά – Κινητοποίηση της ΕΛΜΕ στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Τοπικές προσκλήσεις πρόσληψης αναπληρωτών - Οι πίνακες για την Κρήτη
Το υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε τους πίνακες αναπληρωτών δασκάλων στο πλαίσιο της τοπικής πρόσκλησης για την Κρήτη
Τοπικές προσκλήσεις πρόσληψης αναπληρωτών - Οι πίνακες για την Κρήτη
Νηπιαγωγεία
Στο «περίμενε» τα Ειδικά Σχολεία: Καταγγελίες για υποδομές που δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια
Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την έλλειψη σχεδίου για την Ειδική Αγωγή και τη μη λειτουργία του Ειδικού Νηπιαγωγείου Μεταμόρφωσης που ιδρύθηκε το 2011
Στο «περίμενε» τα Ειδικά Σχολεία: Καταγγελίες για υποδομές που δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια