μωρο
Όσα αναφέρει ο γυναικολόγος για την δύσκολη διαδικασία

Συγκινητικές στιγμές έζησε μία οικογένεια στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς μία γιαγιά 55 χρονών έγινε παρένθετη μητέρα για χάρη της κόρης της και έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι.

Το περιστατικό γνωστοποίησε ο γυναικολόγος – μαιευτήρας της «παρένθετης γιαγιάς», Αλέξανδρος Ζερβάκης μέσω ανάρτησης στα social media.

Όπως αναφέρει ο κ. Ζερβάκης «η γιαγιά ήταν αποφασισμένη, με στόχο ζωής να βοηθήσει την κόρη της που γεννήθηκε με σύνδρομο Mayer – Rokitasky – Kuster – Hauser τύπου 1, κατάσταση στην οποία υπάρχει συγγενής αγενεσία μήτρας ενώ υπάρχουν οι ωοθήκες για παραγωγή ωαρίων».

Η γιαγιά ζει στην Κρήτη, ενώ η κόρη της στην Αθήνα. Και οι δύο είχαν πάει σε αρκετούς γιατρούς και είχαν αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες στο παρελθόν.

«Με συνάντησαν απογοητευμένες και διστακτικές. Καταστρώσαμε ένα πλάνο καθώς χρειαζόταν αρκετές διορθωτικές παρεμβάσεις για την παρένθετη γιαγιά ώστε να είναι ικανή να κυοφορήσει. Συναντήσαμε αρκετές δυσκολίες όπως η προϋπάρχουσα υπέρταση, η ηλικία αλλά και τα αυστηρά νομικά πλαίσια. Η προετοιμασία πήρε δύο χρόνια με επεμβάσεις, εξετάσεις και επιτροπές για εγκρίσεις από την Εθνική Αρχή Υπογονιμότητα», περιέγραψε ο Αλέξανδρος Ζερβάκης.

Η πρώτη απόπειρα για εμβρυομεταφορά, όπως αναφέρει ο γνωστός μαιευτήρας, απέτυχε. «Ήταν πολύ δύσκολα αλλά στο τέλος καταφέραμε να σηκωθούμε», εξηγεί ο κ. Ζερβάκης και συνεχίζει: «Η δεύτερη εμβρυομεταφορά ήταν επιτυχής. Η κύηση ήταν υψηλού κινδύνου, η θέληση όμως υψηλότερη και η υπομονή ιώβεια. Η παρένθετη γιαγιά ήταν θηλυκός στρατιώτης. Τηρούσε κατά γράμμα αυτά που λέγαμε και τελικά πήγαμε να γεννήσουμε. Γεννήθηκε ένα παίδαρος 3.500 γραμμαρίων, στρουμπουλός και αφράτος».

«30 χρόνια περίμενα και φοβόμουν αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο γιατρός ότι του είπε η γιαγιά που γέννησε το παιδί της κόρης της.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί
Σφοδρή αντίδραση εκπαιδευτικών στο Μαρούσι: «Κάλυψη όλων των κενών τώρα – Όχι σε συγχωνεύσεις και μετακινήσεις»
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου καταγγέλλει αντιπαιδαγωγικές πρακτικές του ΥΠΑΙΘΑ και της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας,...
Σφοδρή αντίδραση εκπαιδευτικών στο Μαρούσι: «Κάλυψη όλων των κενών τώρα – Όχι σε συγχωνεύσεις και μετακινήσεις»
Γιάννη Παναγόπουλου
Πολυτελής βίλα του προέδρου της ΓΣΕΕ στην Αρκαδία στο μικροσκόπιο των Αρχών
Οικονομική έρευνα για την περιουσία του Γιάννης Παναγόπουλος – Δέσμευση λογαριασμών και υπόνοιες για διασπάθιση εκατομμυρίων ευρώ
Πολυτελής βίλα του προέδρου της ΓΣΕΕ στην Αρκαδία στο μικροσκόπιο των Αρχών
εκαβ
Τραγωδία στη Χίο: Στο Νοσοκομείο Παίδων έξι παιδιά – Με πολλαπλά κατάγματα τα πέντε
Αεροδιακομιδή ανήλικων μεταναστών στην Αθήνα υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ – Συνεχίζονται οι έρευνες για το ναυάγιο με τους 15 νεκρούς
Τραγωδία στη Χίο: Στο Νοσοκομείο Παίδων έξι παιδιά – Με πολλαπλά κατάγματα τα πέντε