Πλυντήρια
Τι λάθη πρέπει να αποφύγετε όταν βάζετε πλυντήριο

Πολλές φορές δοκιμάζουμε νέα πράγματα όταν βάζουμε πλυντήριο, με την ελπίδα ότι θα καθαρίσουν καλύτερα τα ρούχα μας.

Εντούτοις, κάνουμε συχνά λάθη που έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Τα συχνότερα λάθη

Χρησιμοποιούμε σόδα για να καθαρίσουμε λεκέδες από κόκκινο κρασί: Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, το πιο αποτελεσματικό απορρυπαντικό σε αυτή την περίπτωση είναι το λευκό κρασί – δοκιμασμένο!

Νομίζουμε ότι καθαρίζει καλύτερα ένα πλυντήριο που ανοίγει από πάνω: Στην πραγματικότητα, οι λεκέδες αφαιρούνται πιο αποτελεσματικά σε ένα πλυντήριο με μπροστινό πορτάκι.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε να βάζουμε πλυντήριο χωρίς μαλακτικό: Το μαλακτικό δεν κάνει κακό, φυσικά, στα ρούχα μας αλλά δεν είναι και απαραίτητο καθώς στην πραγματικότητα πρόκειται απλά για λίπος – οπότε η δράση του εξαρτάται από τον τύπο των υφασμάτων.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε την μπουγάδα χωρίς ζεστό νερό: Στην πραγματικότητα, το κρύο είναι πιο αποτελεσματικό στην αφαίρεση κάποιων λεκέδων – εκτός από τους λιπαρούς, που χρειάζονται νερό σε υψηλές θερμοκρασίες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους ιδιωτικού: ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κατερίνα Νοτοπούλου
Κ. Νοτοπούλου: «Στον αέρα» η Ειδική Αγωγή – Ένας στους τέσσερις εκπαιδευτικούς είναι αναπληρωτής
Το ζήτημα των μεγάλων κενών και της υποστελέχωσης φέρνουν ξανά στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Κ. Νοτοπούλου: «Στον αέρα» η Ειδική Αγωγή – Ένας στους τέσσερις εκπαιδευτικούς είναι αναπληρωτής
Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ: «Η επιλογή Χαμενεΐ με ανησυχεί – Καμία στρατιωτική αποστολή στο Ιράν στο άμεσο μέλλον»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθαρίζει ότι οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν ανάπτυξη στρατευμάτων ενώ παρακολουθούν στενά την ιρανική ηγεσία
Τραμπ: «Η επιλογή Χαμενεΐ με ανησυχεί – Καμία στρατιωτική αποστολή στο Ιράν στο άμεσο μέλλον»