ταυτοτητα
Τι αλλάζει στο νομικό πλαίσιο έκδοσης των νέων ταυτοτήτων

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε τροποποίηση του νομικού πλαισίου σχετικά με την διαδικασία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων, σε συνέχεια του προστίμου ύψους 150.000 ευρώ που επιβλήθηκε από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. 

Έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες τροποποίησης

«Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία αποδίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις αποφάσεις των ανεξάρτητων Αρχών, όπως η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με στόχο τη διαρκή βελτίωση των διαδικασιών και την ενίσχυση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των πολιτών» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Ως εκ τούτου, έχουν ήδη ξεκινήσει ενέργειες για την τροποποίηση του νομικού πλαισίου σχετικά με την διαδικασία έκδοσης των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων, σύμφωνα με την πρόσφατη εκδοθείσα σχετική απόφαση της Αρχής και προς πλήρη συμμόρφωση με τις οδηγίες της και ιδίως για: α) την εφαρμογή της αρχής ελαχιστοποίησης σε σχέση με την αποθήκευση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και β) την επικαιροποίηση του σχετικού ενημερωτικού υλικού προς τους πολίτες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι ενέργειες αυτές θα έχουν ολοκληρωθεί εντός έξι (6) μηνών» προστίθεται.

«Επισημαίνεται ότι η ισχύς των ήδη εκδοθέντων δελτίων ταυτότητας παραμένει αμετάβλητη, καθώς και ότι η διαδικασία έκδοσης τους, έως την ολοκλήρωση των ανωτέρω ενεργειών, συνεχίζεται κανονικά» καταλήγει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες το 1ο Λύκειο Ευκαρπίας – Εικόνες βιβλικής καταστροφής
Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες το 1ο Λύκειο Ευκαρπίας – Εικόνες βιβλικής καταστροφής
Άγνωστοι πυρπόλησαν αίθουσες του σχολείου και προκάλεσαν εκτεταμένους βανδαλισμούς - Πάνω από 10.000 ευρώ οι ζημιές
Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες το 1ο Λύκειο Ευκαρπίας – Εικόνες βιβλικής καταστροφής
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις πίστες των Καλαβρύτων για σκι ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις πίστες των Καλαβρύτων για σκι ο πρωθυπουργός - Εικόνες
Πρωινή «απόδραση» στα Καλάβρυτα για σκι έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης - Δείτε εικόνες
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις πίστες των Καλαβρύτων για σκι ο πρωθυπουργός - Εικόνες
Έλενα Ακρίτα
Έλενα Ακρίτα για αμβλώσεις: «Έκανα έκτρωση όταν ήταν ακόμα παράνομη»
«Συχνά αναρωτιέται ποια θα ήταν η ζωή του παιδιού που δεν γεννήθηκε» - Η συγκλονιστική ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για τις αμβλώσεις
Έλενα Ακρίτα για αμβλώσεις: «Έκανα έκτρωση όταν ήταν ακόμα παράνομη»